Antena 3 CNN Life Trucul care te ajută să ai un păr puternic și strălucitor. Ce trebuie să faci înainte de a aplica șampon

Trucul care te ajută să ai un păr puternic și strălucitor. Ce trebuie să faci înainte de a aplica șampon

Majoritatea produselor din comerț promit un păr puternic și strălucitor, însă puțini știu că există alternative naturale care pot avea un efect uimitor asupra podoabei capilare.

truc par
Trucul care te ajută să ai un păr bogat și stălucitor. Ce trebuie să faci înainte de a aplica șampon Sursa foto: Freepik.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mai 2024   •   08:00

Pentru mulți oameni, podoaba capilară este o parte importantă a aspectului fizic, motiv pentru care acordă o atenție deosebită sănătății părului.

Stresul, anumite medicamente, coafarea frecventă și anumite afecțiuni la nivelul glandei tiroide sunt doar câteva dintre cauzele care conduc la deteriorarea sau chiar căderea părului. 

În cazul în care observăm că pierdem o cantitate considerabilă de păr (mai mult de 150 de fire pe zi), vizita la medic este necesară și nu ar trebui să fie amânată, astfel încât un specialist să poată stabili cauza problemei.

Atunci când nu ne confruntăm cu o cădere severă a părului, însă de dorim să-l păstrăm strălucitor și bogat, putem apela la tratamentele naturale. 

Unele studii au sugerat faptul că sucul de ceapă poate stimula regenerarea părului, efectul fiind vizibil într-un timp scurt.

Ceapa conține anumite minerale benefice pentru păr. Nutrienții din zeama de ceapă aplicați pe foliculii firelor de păr nu numai că accelerează creșterea, însă îi oferă podoabei capilare volum și strălucire, notează doc.ro.

Ceapa este bogată în sulf, care se găsește în aminoacizi, componente ale proteinelor.

Proteinele, în special cheratina, despre care se știe că este bogată în sulf, sunt necesare pentru a avea o podoabă capilară sănătoasă.

Cum se prepară sucul de ceapă? Se curăță patru cepe, se toacă în bucăți mici, apoi se mărunțesc bine cu un blender. Pasta rezultată se trece printr-o sită, iar sucul rămas se aplică pe scalp. Sucul de ceapă se folosește înainte de fiecare spălare, se lasă să acționeze pentru 30 de minute, apoi se poate șampona.

De asemenea, studiile au dovedit și eficiența rozmarinului privind combaterea căderii părului. Acesta poate fi folosit sub formă de ulei (aplicat în șamponul folosit pentru spălarea părului) sau apă (apa de rozmarin), însă efectele vor fi vizibile după mai mult timp.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close