Ouale sunt o sursa importanta de vitamine si proteine.
Multi oameni nu isi imagineaza micul dejun si chiar viata fara oua. Sa consumi oua la micul dejun este o modalitate foarte buna de a incepe ziua, iti ofera maximum de energie, potrivit pufosenia.org.
Probabil ca cei mai multi dintre noi cumparam ouale de la supermarket. Asa ca nu avem de unde sa stim in totalitate ce consumam, cat sunt de bune si cat de sanatoasa este gaina care le-a facut, decat dupa ce le analizezi putin coaja si galbenusul.
Asadar, ca sa stii daca oul pe care il vei servi este sanatos, galbenusul acestuia trebuie sa fie cat mai inchis la culoare, un galben-portocaliu. Aceste galbenusuri sunt mai groase.
Gainile care consuma insecte si hrana sanatoasa, produc oua cu galbenus mai inchis la culoare. Dieta gainilor nu trebuie sa fie vegetariana, o gaina sanatoasa este omnivora, consuma insecte, porumb, plante verzi.
Cele care consuma grau sau ingrediente sintetice, vor avea galbenusuri palide, un galben deschis. Coaja oualor trebuie sa fie dura si groasa, greu de spart.
Cel mai bine e daca va aprovizionati cu oua de la oamenii de incredere de la sat sau daca va cumparati oua organice.