Este deja vară, iar zilele sunt destul de călduroase, fără să mai fie nevoie de ”ajutorul” cuptorului aprins. Acesta este motivul pentru care cuptorul cu microunde este o alternativă perfectă pentru a obține o cină decentă, într-un timp extrem de scurt.
Cum procedăm
Mai întâi va trebui să spălați foarte bine cartofii, mai ales dacă vă place să îi mâncați cu tot cu coajă.
Cu o furculiță, străpungeți cartoful de jur împrejur. Acest lucru ajută la eliminarea aburului în timpul procesului de încălzire pentru a preveni o ”explozie” a cartofilor în cuptorul cu microunde. Ajută cartoful, totodată, să capete o textură mai pufoasă atunci când este gătit. Este un pas important, așa că nu săriți peste el! Dacă vă place coaja puțin crocantă, asigurați-vă că legumele sunt complet uscate după spălare, apoi ungeți-le cu puțin ulei chiar înainte să le introduceți în cuptorul cu microunde.
În funcție dimensiunea și densitatea cartofului, timpul de gătire va varia. Astfel încât trebuie să începeți cu 3 sau 4 minute, după care întoarceți cartoful și mai adăugați alte 3-4 minute, după caz, pentru a obține cartoful perfect fraged, cremos și copt.
Bineînțeles că un cartof copt simplu nu este foarte interesant. Dacă adăugați puțin unt deasupra însă, o linguriță de smântână, un praf de sare și piper și ierburi proaspete lucrurile se schimbă. Sau adăugați o mână de mozarella și mai puneți cartoful în cuptor pentru 30 de secunde, până ce aceasta se topește. Puteți pune și 2-3 linguri de slănină crocantă, scrie delish.com.
Dacă vă doriți o cină mai sănătoasă, puteți încerca un sos pesto cu parmezan proaspăt ras, un ou poșat moale sau o salată verde lângă. Indiferent de varianta aleasă, cu siguranță veți avea parte de o cină excelentă.