Cafeaua este micul răsfăț al dimineții, fără de care multe persoane nu pot începe o nouă zi.
Cu un gust intens și un miros plăcut, cafeaua este, fără îndoială, una dintre băuturile preferate ale românilor.
Studiile au arătat că această băutură este mai mult decât un energizant, aducând numeroase beneficii sănătății.
Totuși, orice exces poate contribui la apariția unor probleme serioase, astfel că această băutură trebuie să fie consumată cu moderație.
De asemenea, zahărul, laptele sau alte arome adăugate în cafea nu sunt o alegere tocmai bună, fiind ideal să consumăm această băutură într-o formă cât mai pură, atfel încât să putem beneficia de toate proprietățile sale.
În lipsa zahărului sau a laptelui, putem adăuga alte ingrediente care vor da un gust unic cafelei.
Ce să pui în cafea pentru un gust mai bun
Scorțișoară. Mirosul scorțișoarei ne trimite imediat cu gândul la cele mai delicioase prăjituri, fiind un efect pe care îl oferă și cafelei. Pe lângă mirosul plăcut, scorțișoara va diminua gustul amărui al cafelei, oferind o notă ușor dulce și o savoare aparte. Totodată, scorțișoara are numeroase proprietăți benefice pentru organism. Adăugată în cafea, aceasta va oferi, astfel, un plus de sănătate.
Pudră de cacao. Adăugarea unei lingurițe de pudră de cacao poate îmbogăți aroma băuturii și poate oferi o notă plăcută de ciocolată, care se va îmbina perfect cu aroma cafelei.
Cardamom. Cu un gust dulce, ușor picant, și o aromă subtilă de citrice, cardamomul este condimentul ideal pentru o cafea parfumată. Cardamomul în cafea aduce o notă exotică, transformând gustul băuturii într-o experiență cu adevărat specială, care poate fi extrem de plăcută pentru iubitorii de arome intense.