Antena 3 CNN Life Trei idei de reţete rapide pentru pachetul de şcoală. Ce recomandă nutriţioniştii

Trei idei de reţete rapide pentru pachetul de şcoală. Ce recomandă nutriţioniştii

Claudia Popovici
1 minut de citit Publicat la 17:30 14 Sep 2020 Modificat la 17:30 14 Sep 2020
o_1ei6dbvvr1cj130k2vd108a10olb.jpg
Sursa foto: emikovacs.com

Educaţia alimentară începe de acasă, iar cel mai bun exemplu este pachetul pentru şcoală.

Nutriţionistul Emese Kovacs ne recomandă trei idei de gustări rapide şi sănătoase, pe care părinţii le pot pregăti copiilor pentru pauzele de la şcoală.

Reţeta 1: Ouă- curcubeu cu umpluturi diferite:

Puneţi ouale la fiert timp de 6 minute, apoi băgaţi-le în apă rece pentru a putea îndepărta coaja mai uşor.

Separaţi gălbenuşurile de albuşuri.

Zdrobiţi cu furculiţa gălbenusurile, adăugaţi o liguriţă de muştar Dijon, o linguriţa de iaurt grecesc, sare, piper şi amestecaţi bine până obţineţi o pastă fină.

Pasta de avocado cu măsline 

Scoateţi miezul de avocado şi puneţi-l în blender.

Adăugaţi peste avocado tonul din conservă, după ce l-aţi scurs de apă, câteva masline verzi fără sâmburi, o lingură de ulei de măsline, sare, piper și mixaţi până se omogenizează bine.

Hummus cu sfeclă rosie 

Puneţi năutul din conservă, scurs de lichid, într-un blender.

Adăugaţi un căţel de usturoi, o sfeclă mică fiartă tăiată cubuleţe, 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de tahini (pastă de susan integral), un praf de sare şi mixaţi bine la viteaza maximă.

La final, decoraţi ouăle umplute cu cele trei creme după imaginaţie.

Reţeta 2: Wrap cu curcan, turmeric şi castraveţi muraţi  

Gătiţi pieptul de curcan tăiat cubuleţe la aburi sau la cuptor.

Pentru sos, amestecaţi o linguriţă de muştar Dijon cu 1/2 linguriţă de turmeric pulbere, o lingură de ulei de măsline şi un praf de sare.

Ungeţi lipia cu sosul astfel obţinut, asezaţi pe ea bucăţile de curcan şi castraveţii muraţi, tăiaţi fâşii.

Este recomandat să cumpăraţi un wrap cu tărâţe de grâu sau fulgi de ovăz, bogat în fibre.

Reteţa 3: Bomboane cu dovleac, curmale şi unt de arahide 

Puneţi dovleacul plăcintar, tăiat felii la cuptor timp de 20 de minute, la 200 de grade.

Pentru această reţetă, aveţi nevoie doar de 2 felii de dimensiune medie.

Îndepărtaţi coaja şi puneti miezul de dovleac într-un blender.

Adăugati peste dovleac o ceaşcă de curmale (hidratate în prelabil timp de 2-3 ore în apă), o lingură de unt de arahide fără adaos de zahar sau uleiuri vegetale, o lingură de miere crudă de mană sau din flori de munte, o linguriţă de scorţişoară Ceylon ecologică, 1/2 linguriţă ghimbir pulbere, o alternativă rapidă la cel proaspăt.

Mixaţi bine toate ingredientele până se omogenizează complet.

Formaţi câteva biluţe din acest amestec şi tăvăliţi-le prin fulgi mici de ovăz sau chipsuri de cocos.

×
Etichete: emese kovacs
x close