Antena 3 CNN Life Travel Vacanță prin agenție sau pe cont propriu? Sorin Mierlea, InfoCons: „Abia atunci ne dăm seama că am făcut o prostie”

Vacanță prin agenție sau pe cont propriu? Sorin Mierlea, InfoCons: „Abia atunci ne dăm seama că am făcut o prostie”

vacanta getty images
Vacanță prin agenție sau pe cont propriu? Sursă foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    15 Aug 2024   •   16:59

Este perioada concediilor și mulți români care nu și-au achiziționat încă o vacanță caută un preț cât mai bun și cât mai multe avantaje. Iar majoritatea dintre aceștia preferă să caute pe cont propriu, și nu prin agenții, deoarece este mai ieftin. Cel puțin așa cred ei. 

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a explicat în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN de ce ar trebui să alegem o agenție de turism atunci când ne dorim o vacanță reușită. 

”Cel mai simplu este să mergi printr-o agenție de turism, pentru că atunci agenția preia tot și trebuie să îți pună la dispoziție totul”, spune Sorin Mierlea. 

Atenție, însă! Pentru a vă asigura că agenția este una serioasă și că, în cazul oricăror probleme, veți avea unde vă adresa, trebuie să urmați câțiva pași absolut necesari. 

”Un cetățean, în momentul în care caută o agenție de turism, intră în aplicația europeană InfoCons, caută dacă acea agenție este autorizată, pentru ce este autorizată.

În al doilea rând, agenția îți dă niște termeni și condiții pe care tu trebuie să le semnezi. Ca de obicei, le semnăm ca primarul, nu ne uităm și eu cred că ar trebui să ne uităm măcar la câteva lucruri.

Nu ne uităm la termeni și condiții, dăm accept la tot, și după ne dăm seama că am făcut o prostie. Este prea târziu atunci.

Mergem la acea agenție și dacă ne spune că prețul este unul și să plătim ceva pe factură, și ceva altfel, și nu ni se pune la dispoziție o factură, mai bine nu facem acea plată, pentru că mai devreme sau mai târziu acea experiență se va sfârși prost”, a explicat președintele InfoCons în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Travel
» Vezi toate știrile din Travel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close