Antena 3 CNN Life Travel Turism de lux, la București și Suceava, în cel mai scump circuit

Turism de lux, la București și Suceava, în cel mai scump circuit

Diana Scarlat
2 minute de citit Publicat la 11:01 15 Mar 2023 Modificat la 11:01 15 Mar 2023
turism de lux la bucuresti si suceava in cel mai scump circuit
Turism de lux, la București și Suceava, în cel mai scump circuit

Compania TCS World Travel este lider mondial în rândul operatorilor de turism de lux și de circuite organizate cu avioane private. Clienții plătesc pentru 20 de zile prețul unei vile mai mici sau al unui apartament de lux, dar vizitele se fac doar cu avioane private, în condiții de VIP, cazarea și masa sunt la cele mai înalte standarde, în regim ultra all inclusive, iar vizitarea tuturor obiectivelor turistice este inclusă în pachet (cu ghid și bacșișuri). Noul circuit este intitulat „Regate şi culturi”, fiind programat pentru anul aviitor, în perioada 13 iunie - 2 iulie 2024, iar fiecare participant va plăti 129.950 de dolari. Numărul de locuri este limitat, astfel încât nu vor putea fi mai mult de 52 de persoane în grup.

Circuitul include, Londra (Marea Britanie), golful Kotor (Muntenegru), Cracovia (Polonia), București și Suceava (România), Bukhara (Uzbekistan), Tbilisi (Georgia), Ashgabat și Merv (Turkmenistan), Efes și Costa de Turcoaz (Turcia). În fiecare dintre aceste destinații se ajunge cu un avion de lux al companiei TCS World Travel, o aeronavă Airbus A321neo-LR cu dotări speciale, pentru a asigura confortul maxim al călătorilor. În fiecare țară se fac vizite la cele mai importante obiective turistice.

Nu este prima oară când Bucovina e inclusă în acest circuit de lux. S-a mai întâmplat de trei ori, înainte de pandemie. Bucovina este una dintre cele mai ofertante zone turistice din țara noastră, pentru circuitele unice. Cetatea de Scaun a Sucevei trebuie să fie inclusă într-un astfel de circuit, iar de aici se poate porni într-un circuit unic al mănăstirilor. La doar 20 de kilometri distanță față de Cetatea de Scaun este Mănăstirea Dragomirna, unică în lume prin arhitectura sa și mai ales una dintre puținele mănăstiri ortodoxe fortificate. Cetatea de Scaun este unul dintre principalele puncte de atracție pentru turiști și a fost recent renovată, cu fonduri europene. Un alt traseu se poate face la Mănăstirile Voroneț, Moldovița și Sucevița, iar pe timul verii, pădurile de la Moldovița sunt perfecte pentru excursii în natură, călărie și petreceri câmpenești.

Un alt punct de atracție este Vatra Dornei, una dintre vechile stațiuni turistice din Bucovina, cu foarte multe monumente istorice, majoritatea din timpul Imperiului Habsburgic. Comuna Ciocănești se află în vestul Bucovinei, la doar 22 de kilometri distanță față de celebra stațiune turistică Vatra Dornei. Este un adevărat muzeu în aer liber. Casele pictate, colinele care completează decorul parcă așezat de o mână de artiști, caii cu ciucuri mari, roșii, parcă aduși pentru o piesă de teatru transformă peisajele într-un perpetuu muzeu interactiv, deschis permanent pentru public.

Doritorii de senzații tari pot face rafting, pe Bistrița, coborând din zona montană spre Ciocănești, iar amatorii de drumeții pot merge spre Câmpulung Moldovenesc și Pojorâta, de unde pornesc drumurile spre Rarău. Nu toate aceste puncte de atracție ale circuitelor prin Bucovina sunt incluse în cel pentru bogații lumii, însă cele mai multe sunt și pe lista acestora.

×
TOP articole
x close