Antena 3 CNN Life Travel Ta`Qali, Gharghur sau Satul lui Popeye?

Ta`Qali, Gharghur sau Satul lui Popeye?

Ta`Qali, Gharghur sau Satul lui Popeye?
17 Mar 2014   •   16:01

Pentru ca stim ca iubesti locurile pline de culoare si-ti place sa descoperi mereu ceva nou noi, iti recomandam sa vizitezi satele din Malta.

 

 

În Malta, satele au alura unor mici orasele cu stradute inguste, pe care se aliniaza case inalte, cu balcoane de care atarna superbe flori colorate. Vilele au curti interioare ascunse, in care se rasfata gradini frumoase si exotice. Plimbarile prin astfel de locuri te vor introduce in lumea mestesugurilor malteze, ridicate la rang de arta. Satul Ta`Qali te asteapta cu sute de produse de artizanat: cum ar fi obiectele lucrate în sticlă, broderiile și hainele lucrate manual. Imensa piata de legume și fructe, cunoscuta local sub numele de ,,Pitkalija” este un adevarat periplu vizual si culinar prin traditiile malteze.

 

Oaza de liniste si de verdeata

 

Gharghur, cel mai mic satuc din Malta este probabil si cel mai traditional. Situat intre orasele Naxxar si Madliena, este un exemplu tipic de viata tihnita, bazata pe obiceiul de a lucra pamantul si a trai din roadele sale. Construit in jurul unei biserici, este o oaza de liniste. Lasa-te surprins de peisajele sale calme, vizitandu-l la pas. Inconjurat de zone naturale verzi destul de abundente, Gharghur se delimiteaza... natural de celelalte localitati din jur. Iar ceea ce-i mai interesant, este faptul ca decorul si caracterul sau rural sunt conservate si protejate.

 

Distractie cu personaje din desene animate

 

Stiai ca în Malta exista satul lui Popeye? Ei bine, acesta este un muzeu in aer liber, un adevărat complex de distracții in care se organizează diferite evenimente: de la spectacole cu personaje din desene animate la concerte în aer liber, deliciul absolut al calatorilor care ajung acolo.

 

Early Booking Malta

 

hotel Excelsior 5* - de la 549 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel – 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

de Madalina Isar


×
Citește mai multe din Travel
» Vezi toate știrile din Travel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close