Antena 3 CNN Life Travel Sarbatori malteze

Sarbatori malteze

Sarbatori malteze
14 Mar 2014   •   00:42

 

Cu câteva zile înainte de marele Post al Paștelui, maltezii se strâng în capitala Valleta pentru a organiza Marele Carnaval. Îmbrăcând ținute extravagante și costume colorate, maltezii sunt însoțiți pe străzile orașului de torțe și fanfare. La acest carnaval maltezii au un minunat obicei și anume Il-Kukkanja, un fel de joc vechi de 300 de ani, în care oamenii se întrec pe sfori pentru marele premiu așezat la vârful unui vechi turn de pază. În Vinerea Mare din Postul Paștelui străzile Maltei sunt în doliu, nici un local sau magazin nu este deschis. Toți maltezii sunt la procesiunea religioasă, plimbând statuia lui Iisus răstignit pe cruce.

 

Paștele este sărbătorit diferit față de români. Maltezii nu obișnuiesc să vopsească ouă, ci tradiția lor consta în prepararea gustoasei prăjituri cu migdale, figolla, pe care o găsești în fiecare casă din Malta.

 

Una dintre sărbătorile oficiale din Malta este ,,Ziua Victoriei”, sărbătorită în septembrie, ziua în care s-a încheiat Marele Asediu și au fost capitulate armatele italienești din cel de al doilea Război Mondial, dar și marea sărbătoare a Nașterii Fecioarei Maria. În această zi se obișnuiește ca maltezii să se întreacă cu bărcuțele tradiționale cu vâsle din portul Great Harbour.

 

Early booking Malta

Hotel Bella Vista 4* - de la 299 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel – 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

 

de Madalina Isar

×
Citește mai multe din Travel
» Vezi toate știrile din Travel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close