Antena 3 CNN Life Travel Santorini, insula cu plaje negre precum abanosul

Santorini, insula cu plaje negre precum abanosul

a3.Santorini.19.04.2016.CHRT.jpg
19 Apr 2016   •   16:50
Despre Santorini s-au spus și scris multe, ba chiar Jules Verne a descris-o impecabil în romanul său Insula Misterioasă. Foarte mulți artiști ajung aici pentru peisajele idilice sau pentru apusul de soare, cel mai fumos din lume după spusele lor.

Și totuși, ce anume face ca această insulă să fie atât de specială, dincolo de casele albe, bisericile cu cupole în albastru luminos și apusul ireal... ?

Datorită atmosferei și a peisajelor unice, Santorini este aleasă în special de cuplurile de îndăgostiți, de boemi sau artiști veniți în căutarea relaxării pe care o găsesc în satele îmbrăcate în culori nemaivăzute sau pe plajele de poveste ale insulei.

Pentru că este o insulă vulcanică, Santorini deține unele dintre cele mai frumoase plaje cu nisip negru sau pietricele perfect șlefuite precum abanosul sărutate de cele mai cristaline ape în care să te răcorești după o zi toridă de vară.

Perissa, aflată la circa 15 km de Fira, este considerată cea mai frumoasă plajă cu nisip negru din Santorini. Linia delicată de țărm cu nisip și mici pietricele este flancată de dealurile vulcanice, de taverne și magazine de suveniruri. Din marea precum cristalul țâșnește o stâncă neagră precum un gigant adormit pe care sătenii au numit-o Mesa Vouno. Dacă mai rămâi câteva minute bune după ce apune soarele vei avea parte de o surpriză plăcută. Stânca capătă sclipiri albe datorită luminilor care se aprind după lăsarea serii.

Cea mai izolată plajă a insulei și una dintre cele mai spectaculoase din Grecia este Kolumbo Beach, o plajă cu prundiș negru, neamenajată. Plaja se află în partea de nord-est a insulei în imediata apropiere a celui mai activ crater vulcanic, fapt pentru care apele de aici sunt mai calde decât în oricare alte zone de pe insulă. Peisajele aici sunt dramatice datorită stâncilor impunătoare în nuanțe de negru și roșu, dar în același timp îți taie respirația.

 

De Mădălina Isar

Sejur Santorini 

Hotel Iliada 4* - de la 455 euro/ persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

×
Citește mai multe din Travel
» Vezi toate știrile din Travel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close