Antena 3 CNN Life Travel S-a descoperit o nouă încăpere la Castelul Corvinilor, în timpul lucrărilor de restaurare: "Ne ascunde încă multe detalii privind istoria lui"

S-a descoperit o nouă încăpere la Castelul Corvinilor, în timpul lucrărilor de restaurare: "Ne ascunde încă multe detalii privind istoria lui"

Laura Doroftei, Mia Lungu
1 minut de citit Publicat la 11:19 31 Oct 2022 Modificat la 11:19 31 Oct 2022
castelul corvinilor
S-a descoperit o nouă încăpere la Castelul Corvinilor, în timpul lucrărilor de restaurare: "Ne ascunde încă multe detalii privind istoria lui" Sursa foto: Facebook/ Sorin Tincu

In cadrul lucrarilor de restaurare, care au loc in acest moment, specialistii au facut o noua descoperire. Este vorba de o incapere la subsolul cladirii.

Lucrările de restaurare au început de ceva vreme. Și parcă, in semn de mulțumire pentru "straiele" noi primite, Castelul Corvinilor a scos la iveală, specialiștilor muzeului, o noua încăpere, aflată la subsolul Aripii Zolyomi.

"A apărut un subsol, cel mai probabil parte dintr-o construcție de mare amploare din secolul al XV-lea, subsol care, cel mai probabil, se leagă cu ceea ce se găsește actualmente sub pardoselile Sălii Cavalerilor. Iată deci că monumentul este departe de a fi cunoscut, ne ascunde încă multe detalii privind istoria lui. Toate aceste detalii care vor ieși la iveală în cursul lucrărilor de restaurare, sperăm să le putem reintegra în circuitul expozițional și vizitatorii castelului, la fel ca și noi, de altfel, să descopere noi și noi elemente interesante privind legenda Transilvaniei", a explicat Sorin Tincu, directorul Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara, la Antena 3 CNN.

Specialiștii spun că subsolul face parte, cel mai probabil, din ansamblul de coridoare subterane care deserveau sistemul defensiv al Castelului Corvinilor. Noua incapere descoperita are zidurile din piatră și bolțile din cărămidă. De asemenea, a fost descoperită și o scară din lemn.

Alaturi de acesta încăpere, specialiștii au mai avut parte și de alte surprize ascunse intre zidurile Castelului.

"Înspre Turnul Neboisa, în capătul Galeriei suspendate, în momentul de față a devenit vizibil ceea ce în trecut puteam observa în special din reprezentările de epocă. Este vorba de o poartă de mari dimensiuni și o întreagă construcție, ceea ce pare a fi un turn de poartă. Toate aceste elemente ne sugerează din nou faptul că cei care se preocupă de Evul Mediu și de monumentul din Hunedoara, implicit, mai au încă elemente importante de descoperit aici, la Hunedoara", a mai precizat Sorin Tincu.

Vizitatorii spun ca aceste descoperiri sunt extrem de importante si sunt convinsi ca maiestuosul Castel ascunde si altele secrete.

La Castelul Corvinilor se lucrează la restaurarea Turnului Alb, Turnului vechi de poartă, Palatului Bethlen, Camera domnițelor, Aripa Zolyomi, Turnul Neboisa. În același timp au fost predate o serie de spații în care s-a trecut deja la reamenajarea expozițiilor atât la parterul palatului Bethlen, dar și galeria suspendată ce permite accesul spre Turnul Neboisa.

×
x close