Antena 3 CNN Life Travel Paștele pe Riviera Olimpului

Paștele pe Riviera Olimpului

a3.Paralia.Paste.24.03.2016.ET.jpg
24 Mar 2016   •   17:02
Paralia este cea mai inspirată alegere dacă ți-ai propus ca anul acesta sa petreci mini-vacanța de Paște pe tărâmurile vechii Elade, inspirat de bucătăria tradițională, de obiceiurile unice, dar mai ales de peisajele pitorești.

Tradiții unice și delicii de neratat

Paștele în Grecia este cea mai mare sărbătoare de peste an, de aceea este celebrat cu așa de mult fast ca în niciun alt loc în lume. Procesiuni, alaiuri de preoți, obiceiuri dintre cele mai diverse, spartul ouălor de pereții bisericilor, aruncatul vaselor de ceramică de la balcoane sau sfințitul caselor, sunt doar câteva dintre datinile pe care le întâlnești aici.

Dincolo de astfel de obiceiuri, Paștele este momentul perfect când poți să guști din cele mai delicioase alimente, care în mod normal în restul anului nu se pregătesc. Miei la proțap, la cuptor în crustă crocantă, cu mirodenii și ierburi aromatice, stropit din plin cu miere, ulei de măsline și sos de roșii, banala carne de miel devine un adevărat ospăț. De pe mesele grecilor nu lipsește pâinea-cozonac în mijlocul căreia se pun câteva ouă roșii ca semn de respect pentru cele sfinte, simbolizând sângele lui Hristos și reînnoirea.

Regăsește-te spiritual la Meteora

Dacă ți-ai plănuit vacanța de Paște în Paralia, trebuie neapărat să dai o fugă și la Meteora. Un complex unic de mănăstiri care te vor fascina. Vârfurile de stâncă gri închis răsar parcă de nicăieri străpungând cerul și domnind peste întreaga Câmpie Tesalia. Mănăstirile sculptate în gresie par că sfidează timpul, devenind locul ideal de retragere al călugărilor și eremiților. Chiar dacă călugării și-au dedicat întreaga viață, rugăciunii, sunt obișnuiți cu turiștii, mai ales că acest loc este vizitat în ultimii ani, de mii de pelerini moderni, cu atât mai mult în perioada Paștelui.

 

de Mădălina Isar

Paste Paralia

Hotel Korali 3*- de la 159 euro + 399 lei/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune + Masa Festiva de Paste, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

×
Citește mai multe din Travel
» Vezi toate știrile din Travel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close