Antena 3 CNN Life Travel Paralia Katerini si Olympic Beach, fermecatoarele statiuni-surori din Grecia

Paralia Katerini si Olympic Beach, fermecatoarele statiuni-surori din Grecia

antena3.Paralia-Katerini.14.08.2014.jpg
14 Aug 2014   •   14:50
Una dintre destinatiile de vacanta in Grecia preferate de romani, dar si de majoritatea calatorilor est-europeni, este Paralia, datorita apropierii de tara, a preturilor foarte accesibile si a numeroaselor atractii turistice si activitati distractive.

Desi cele mai multe oferte prezinta Paralia Katerini ca fiind o statiune in sine, trebuie sa stii ca ele sunt doua plaje diferite, Paralia si Katerini, situate la o distanta de 8 km.

Mitologia greaca si peisajele mirifice din Paralia


Situata pe Riviera Olimpiana vegheata indeaproape de Muntii Pieria si Olimp si scaldata de apele turcoaz ale Marii Egee, Paralia este bogata nu doar in plaje spectaculoase, ci si in situri arheologice deosebite, care au jucat un rol important in mitologia greaca.

In plus, apele de mici adancimi si nisipul curat fac ca aceasta statiune sa atraga familiile cu copii mici, care se vor distra de minune in aceasta vacanta. Chiar daca Paralia Katerini nu se bucura de popularitatea si de viata de noapte extravaganta din celelalte statiuni grecesti, aici gasesti numeroase terase, restaurante, baruri si cafenele unde te poti simti bine pana in zorii zilei.

Olympic Beach

La capatul plajei Katerini se gaseste Olympic Beach, care se mandreste cu o plaja intinsa cu nisip fin, deosebit de curata. Aceasta statiune noua este cunoscuta ca fiind sora mai tanara a Paraliei, distanta dintre cele doua, de 7 km, putand fi acoperita de o plimbare de seara pe jos sau cu autobuzul.

Din cele doua statiuni sunt organizate in fiecare zi excursii spre toate punctele interesante ale Greciei, inclusiv capitala Atena, care include Termopile si ruinele de la Acropole, precum si spre Muntele Olimp, Salonic sau Meteora, cea mai spectaculoasa destinatia, unde vei avea parte de un tur al celor mai frumoase manastiri ridicate ca prin minune pe varfurile muntilor.

Geanina Ichim

Sejur Paralia Katerini 

Hotel Apart Atlas 2* - de la 75 euro + 329 ron, transport cu autocarul, 6 nopti de cazare fara masa, asistenta turistica, transferuri. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325

 

×
Citește mai multe din Travel
» Vezi toate știrile din Travel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close