Luna octombrie e plină de oferte surprinzătoare venite din partea organizatorilor de evenimente în diferite destinații turistice. Unul plin de originalitate este OktoberFest la Avrig, unde în weekend va fi o adevărată serbare câmpenească, în grădina Oranjeriei Palatului Brukenthal.
Organizatorii pun la bătaie berbecuții la proțap, care merg foarte bine lângă un țap de bere germană sau autohtonă.
Brukenthalul de la Avrig pregătește un adevărat festival culinar, cu ocazia OktoberFest, de unde nu lipsesc nici purcelușii de lapte făcuți tot la proțap, care merg foarte bine cu un vin bun și murături preparate tradițional.
Alte surprize din sfera culinară vor fi specialitățile pe plita încinsă și preparatele din cartofi, făcute conform unor rețete adunate din întreaga lume. Gurmanzilor li se vor prezenta și specialitățile Festivalului „Kaesespaetzle” - paste cu șuncă de Praga și smântână, cartofi gratinați cu cașcaval „Schupfnudeln” - din cartofi prăjiți la tigăi, cu varză murată „Weisswust” - cârnați albi cu muștar dulce și Ciolan pe varză călită. Unele dintre preparate au fost prezentate vizitatorilor și cu ocazia Festivalului Cartofului, organizat la începutul acestei luni, la Avrig.
Toate rețetețe tradiționale din România, Germania, Austria, Elveția și alte țări vor fi preparate pentru vizitatori, în cadrul evenimentului, sâmbătă și duminică, 14-15 octombrie. Spiritul locului se va îmbina perfect cu sărbătoarea berii, în stil românesc.
Iar turiștii vor mai avea parte și de alte delicatese din bucătăria locală care combină tradițiile românești cu cele săsești. La Palat se prepară inclusiv rețete vechi, descoperite în arhivele orașului Avrig, de pe vremea baronului Brukenthal și din alte perioade istorice. Alte atracții sunt locurile de joacă și de promenadă pentru copii și adulți, cele mai spectaculoase fiind cadrele amenajate în fân, pentru fotografii, în grădina Palatului.