Antena 3 CNN Life Travel Lordul vinurilor, Sergiu Nedelea, va fi la inaltime, la Dinner in the SKY

Lordul vinurilor, Sergiu Nedelea, va fi la inaltime, la Dinner in the SKY

2 minute de citit Publicat la 18:18 04 Sep 2014 Modificat la 18:18 04 Sep 2014
somelier decantand.JPG
Sergiu Nedelea (49 ani), Ambasador al Asociatiei Somelierilor Europeni in Romania si partener de nadejde al Dinner in the Sky, te asteapta in weekendul prelungit 4-7 septembrie la Palatul Mogosoaia, la Dinner in the Sky Premium Limited Edition, alaturi de Chef Joseph Hadad, acompaniati de Alexandra Violin, la vioara.

 
Degustarea de vinuri nobile oferite de partenerul Dinner in the Sky, Vinitaly Deluxe, este insotita de povestile fermecatoare ale somelierului Sergiu Nedelea, unul dintre acei oameni fericiti, pentru care locul de munca coincide cu locul in care se simte cel mai bine.

 

Reporter: Ati mai participat la astfel de evenimente, la inaltime, Dinner in the SKy?

Sergiu Nedelea: Da, am participat, pentru ca este deja al doilea an de cand sunt implicat in acest proiect. La primul am fost in Mamaia, anul trecut. Ulterior s-au mutat in Bucuresti. Eu sunt partenerul lor si, practic, cand vine vorba de somelierul care trebuie sa fie in aer, eu sunt. Sunt de-al casei de acum

 

R: Cum v-ati simtit la inaltime?

S.N.: Foarte bine. Pentru mine este un serviciu. Nu am probleme, este o experienta interesanta.

 

R: Cum se vede lumea de sus?

S.N.: Putem sa spunem ca se vede lumea altfel. Bine, avand in vedere ca pentru mine e un job, ma concentrez asupra lucrurilor pe care trebuie sa le fac, ce trebuie sa spun… E mai diferit. Imbinam utilul cu placutul, sa spunem.

 

R: Cu Joseph Haddad ati mai colaborat?

S.N.: Da, avem proiecte comune. Este un bucatar renumit, un profesionist.

 

R: Vinurile le-ati stabilit in functie de meniu?

S.N.: Vinurile sunt alese in functie de meniu. Este adevarat, in functie de meniu si de portofoliul unuia din parteneri.

 

R: Imi spuneti cateva dintre vinurile alese?

S.N.: Sunt mai multe spumante de la Valdo… Practic vorbim despre Italia ca selectie de vinuri. Nu sunt vinuri romanesti, pentru ca partenerul este importator de vinuri italiene si s-a mers pe vinuri italiene.

 

R: Aveti vinuri cu o vechime anume?

S.N.: Nu, pentru ca vinul nu trebuie sa fie vechi ca sa fie bun. Sunt uzuale, de consum, dar sunt alese in functie de meniu. Primirea este facuta cu un spumant rose, prima parte este dedicata unui Prosecco, vin alb italian, apoi avem un vin din Toscana, care are predominant Sangiovese ca strugure, iar la sfarsit, pentru desert este ales un Lambrusco Frizzante, italian, care are si rest de zahar, natural, normal.

 

R: Participantii cum traiesc acest eveniment si cum se manifesta cu privire la vinuri, mai ales?

S.N.: Aici sunt mai multe coordonate. Prima data este experienta care, cumva, este unica. Faptul ca avem o masa la inaltime, te obliga sa te concentrezi si pe ce e de jur-imprejur, pe view, sa zic asa, pe peisaj, dar si pe meniu. N-as zice neaparat ca este secundar, dar vine sa completeze toate povestile si toate elementele.

 


Geanina Ichim

×
x close