Antena 3 CNN Life Travel Insula Ostrov, paradisul cailor sălbatici

Insula Ostrov, paradisul cailor sălbatici

Minivacanţa de Paşte a deschis sezonul turistic pe Ostrovul Mare. Unul dintre cele mai importante obiective din zonă, este Insula Ostrovul Mare, supranumită şi paradisul cailor sălbatici.

insula ostrov paradisul cailor
Insula Ostrov, paradisul cailor sălbatici Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    27 Apr 2022   •   13:25

O herghelie de cai sălbatici de peste 100 de specimene trăieşte în libertate pe insula Ostrov susţin cei care fac monitorizări în zonă.

Este vorba despre o rezervaţie naţională, situată pe Dunăre, inclusă în Parcul Național Porțile de Fier, ce se întinde de la Baziaș din Caraş Severin și se termină în județul Mehedinți.

În interiorul insulei există și două lacuri cu izvoare proprii si fără conexiune cu Dunărea. Aici trăiesc egreta neagră, cormoranul mare sau stârcul roşu si multe lebede. Caii sunt însă cea mai mare atracţie a insulei.

Până prin anii 1970, acestia erau crescuți in zona în stare de libertate fiindcă nu existau prădători naturali. Apoi, la maturitate, caii erau prinși și vânduţi la târg sau folosiţi la muncile pământului.

Erau aduși pe insulă cu un bac, dar prin anii '80, acesta s-a stricat, iar multe din animale au rămas pe insulă şi au fost abandonate. S-au adaptat şi au reuşit să se înmulţească.

Pentru a ajunge pe insulă în acest paradis al cailor sălbatici, cea mai bună variantă este una dintre micile ambarcaţiuni, care pleacă de la pensiunile din portul Moldova Nouă sau de la Coronini. 
 

×
Subiecte în articol: Insula Ostrov paradisul cailor
Citește mai multe din Travel
» Vezi toate știrile din Travel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close