Conceptul, apărut prima dată în Marea Britanie, este moștenit de la vechii colonizatori, însă cutiile de conserve și sacii de dormit au fost înlocuiți cu confortul unui pat comod și uneori cu luxul unei camere de hotel. În Franța a fost adoptat de acele stabilimente care nu beneficiază de o poziție geografică foarte atractivă și care încearcă să atragă o nouă clientelă, mai exigentă și mai înstărită.
Atracțiile sunt corturile, rulotele sau căsuțele în copaci, dotate însă cu tot confortul necesar. Clara Romé și Cyrille Giroux și-au instalat ferma în câmpiile bretone, în apropiere de Scaër (vest), pe 72 de hectare, unde cresc circa 40 de vaci bio, trei porci, două oi, găini și iepuri. Ei pun de asemenea la dispoziție cinci mari corturi, care pot găzdui până la 6 persoane fiecare, scrie AFP.
În interior există tot confortul: un pat amplu, demn de un hotel de patru stele cu așternuturi mătăsoase, un salon cu o canapea, o bucătărie, instalații sanitare și chiar dușuri. Totul din lemn masiv, care reamintește de cabanele de altădată. Încălzirea se face cu sobe cu lemne, iar iluminatul cu lampi cu gaz, pentru a-i da mai multă autenticitate.