Antena 3 CNN Actualitate Locale Frenezie mondială după ce celebrul YouTuber MrBeast a filmat la Salina Turda. Străinii întreabă cum pot ajunge aici

Frenezie mondială după ce celebrul YouTuber MrBeast a filmat la Salina Turda. Străinii întreabă cum pot ajunge aici

mrbeast
Celebrul YouTuber MrBeast a filmat la Salina Turda FOTO: captură video YouTube/ MrBeast
de D.C.    |    14 Oct 2024   •   14:52

MrBeast, cel mai cunoscut TouTuber din lume, a filmat un videoclip în Salina Turda în care a petrecut mai multe zile împreună cu echipa sa. Filmarea s-a viralizat și la mai puțin de 2 zile după ce a fost postată adunase deja peste 44 de milioane de vizualizări și mii de comentarii.

Mulţi români îi mulţumesc lui MrBeast pentru că promovează România, iar străinii întreabă cum se poate ajunge la salină şi ce alte obiective mai pot să vadă în zonă.

În videoclipul de 20 de minute intitulat „7 zile de explorare a unui oraş subteran”, MrBeast spune despre Salina Turda din județul Cluj că este „cel mai tare oraș subteran pe care l-am văzut vreodată”. 

Acest oraş este construit în interiorul unei mine care datează de peste o mie de ani. Are nenumărate tuneluri şi camere neexplorate, cine ştie de ce orori vom da... Acestea sunt scările care coboară în oraş. Cât de vechi sunt aceste scări? Mai vechi decât noi. În regulă, acum că suntem aici jos, uită-te cât de sus e tavanul. Wooow! În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, atunci când România a fost bombardată, mii de oameni s-au ascuns aici şi acum o grămadă de youtuberi”, spune MrBeast în clip.

MrBeast, pe numele său real James Stephen, este cel mai cunoscut vlogger de pe YouTube, având 320 de milioane de abonați. 

Salina Turda, „minunea” din Apuseni cunoscută în toată lumea

Salina Turda este cea mai frumoasă salină din Europa, după ce a fost amenajată în anul 2005.

Este și bază de tratament, dar și loc de joacă pentru copii și adulți, spațiu pentru relaxare, muzeu al mineritului. Salina este vizitată de peste 700.000 de turiști anual, popularitatea ei a depășit granițele României, însă cliăul lui MrBeast a făcut-o cu siguranță și mai cunoscută.

×
Subiecte în articol: Salina Turda mrBeast YouTube youtuber
Parteneri
x close