Antena 3 CNN Life Travel Explorează eleganta Valletta, cu autobuzul galben

Explorează eleganta Valletta, cu autobuzul galben

valletta_by_ladyfromnightmare-d4av2iq.jpg
28 Sep 2015   •   15:14
Bijuteria Maltei este recunoscută pentru străzile în pantă și construcțiile cu arhitectură din secolul al XVI lea. Cu un farmec aproape ireal, La Valletta este cea mai bună destinație dacă iubești istoria și poveștile despre cavalerii ioaniți. Descoperă minunile orașului la o plimbare în autobuzul retro.

Despre Valletta se spune că este orașul cu cele mai multe biserici din Europa. Cu siguranță așa este, pentru că oriunde dai cu ochii esti surprins de câte un turn sau o cupolă măreață a unui lăcaș de cult. În diverse stiluri arhitecturale și cu o eleganță ieșită din comun, catedralele orașului sunt cunoscute în lume, pentru frumusețea ornamentelor interioare.

Autobuzul în nuanțe simpatice

Chiar dacă nu este un oraș mare, cel mai simplu mod prin care poți vedea atracțiile principale ale Vallettei este cu autobuzul, mai ales că va opri acolo unde îți dorești. Nu trebuie decât să tragi de sfoara atașată de ușa de lângă șofer, iar automobilul te va lăsa fix în locul dorit.

Bijuterii medievale

Simbolul orașului Valletta este cu siguranță Fortul St. Elmo, o construcție impecabilă din anul 1533, aflată în zona portului Marsamxett, aflat într-o stare foarte bună. Dacă la capitolul istorie, fortăreață este o adevărată comoară, despre priveliștile văzute de sus,  nu-ți mai spunem nimic, pentru că vei descoperi aici, un pradis de neuitat!

Bisericile malteze sunt comorile de văzut neapărat dacă ajungi aici. Catedrala Sfântul Paul este un lăcaș de tip anglican, locul perfect unde te poți regăsi spiritual, dar și construcția care te va fascina prin arhitectură. Dacă vrei să îmbini religia cu istoria și peisajele de neuitat, vizitează Biserica Fecioarei poziționată pe Muntele Carmel, cu un dom uriaș și mozaicuri superbe care o înfățișează pe Maica Domnului.

 

de Mădălina Isar

Sejur seniori Malta 

Hotel Bella Vista 4*- de la 299 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

×
Citește mai multe din Travel
» Vezi toate știrile din Travel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close