Antena 3 CNN Life După un zbor de 33 de ore, o femeie a fost blocată în aeroport din cauza unei greșeli minore, dar des întâlnite

După un zbor de 33 de ore, o femeie a fost blocată în aeroport din cauza unei greșeli minore, dar des întâlnite

o femeie prezinta pasaportul si biletele la aeroport
O femeie a călătorit 33 de ani cu avionul pentru a ajunge în Vietnam, dar nu a fost lăsată să intre în țară după ce la controlul pașapoartelor a fost descoperită o greșeală banală. FOTO: Getty Images
de G.M.    |    01 Oct 2024   •   12:43

O femeie a călătorit 33 de ani cu avionul pentru a ajunge în Vietnam, dar nu a fost lăsată să intre în țară după ce la controlul pașapoartelor a fost descoperită o greșeală banală. "Nu-mi venea să cred că o astfel de greșeală mă va costa", a povestit ea pentru Insider.

Femeia a plecat din Phoenix, SUA și după opriri în Dallas și Tokyo, a ajuns la Ho Chi Minh. Mai fusese în Vietnam cu șase luni în urmă și abia aștepta să viziteze țara din nou.

La aterizare, s-a dus către zona de control al pașapoartelor. Avea pașaportul și viza pe care o primise cu aproximativ șase săptămâni în urmă. La ghișeu a arătat cele două documente, dar, spre surprinderea ei, angajatul i le-a dat înapoi și i-a spus că nu îi e permisă intrarea în țară.

"Nu înțelegeam ce se întâmplă. Călătorisem în 46 de țări și nu am avut niciodată probleme la intrare în niciuna dintre ele. Un alt angajat mi-a verificat documentele și mi-a spus care e problema. Se pare că cele două documente nu se potriveau: al doilea prenume era pe pașaport, dar nu și pe viză. Nu-mi venea să cred că o astfel de greșeală mă va costa. Cererile pentru viză pot fi refuzate dacă numele tău nu se potrivește cu cel de pe pașaport și nu am observat această omisiune.

Angajatul mi-a spus că am două opțiuni: pot zbura înapoi în Japonia, de unde tocmai sosisem, sau pot plăti o viză de urgență „foarte, foarte scumpă”. Zborul înapoi în Japonia nu era o opțiune, deoarece urma să plec din Vietnam într-o croazieră în mai puțin de 12 ore. Așa că am ales cea de-a doua variantă", a povestit ea.

Femeia a spus că noua viză a costat-o 130 de dolari și că a fost fericită că nu trebuie să plătească mai mult. A apărut însă o altă problemă: nu putea plăti cu cardul.

"Am găsit câteva bancnote de 20 de dolari în geantă. După o așteptare stresantă, am primit noua viză și am putut să plec.

Așa am învățat două lecții valoroase de călătorie pe care nu le voi uita niciodată. De acum înainte îmi voi aminti că numele de pe pașaport și viză trebuie să se potrivească perfect. Mă bucur că am putut să-mi continui călătoria și nu voi mai pleca niciodată fără numerar la îndemână pentru urgențe. Sunt norocoasă că această greșeală m-a costat doar câțiva bani în plus și câteva ore pierdute", a spus turista.

×
Subiecte în articol: Vietnam turism pasaport
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close