Antena 3 CNN Life Cum te poți distra în Praga, după ce capitala Cehiei a șocat cu decizia de interzicere a tururilor în pub-uri

Cum te poți distra în Praga, după ce capitala Cehiei a șocat cu decizia de interzicere a tururilor în pub-uri

Praga
Praga a decis în octombrie să interzică plimbările prin pub-uri, organizate de companiile de turism, așa că petrecăreții vor trebui să găsească noi activități distractive în capitala Cehiei începând de luna viitoare. FOTO: Getty Images
de G.M.    |    27 Oct 2024   •   10:00

Praga a decis în octombrie să interzică tururile ghidate prin pub-uri, organizate de companiile de turism, așa că petrecăreții vor trebui să găsească noi activități distractive în capitala Cehiei începând de luna viitoare, scrie Euronews.

Măsura a fost luată la jumătatea lui octombrie, pentru a reduce zgomotul produs noaptea de turiștii beți. Interdicția adoptată de autoritățile locale înseamnă că plimbările de seară prin puburi - în care participanții urmează un ghid turistic de la un bar la altul - nu vor mai putea fi făcute în capitala cehă între orele 22:00 și 6:00. Măsura nu afectează grupurile turistice obișnuite.

Renumită atât pentru viața de noapte, cât și pentru arhitectura sa uimitoare, Praga a fost mereu o destinație de top pentru cei dornici de petreceri. Așa că a fost un șoc anunțul autorităților.

Noile restricții se aplică doar tururilor ghidate, care sunt de obicei conduse de companii de turism. Asta nu înseamnă însă că turiștii nu pot merge pe cont propriu în baruri și pub-uri sau la degustări de bere artizanală locală.

Praga găzduiește unele dintre cele mai renumite mărci de bere din Europa, Pilsner Urquell și Staropramen, ambele oferind tururi distractive și de informare la fabrica de bere din oraș.

Pentru cei care preferă să se relaxeze într-o cadă cu hidromasaj, pot experimenta celebrele băi cu spa-uri de bere.

Pentru petrecăreți există cel mai mare club din Europa Centrală, complexul de cinci etaje din Karlovy Lazne, unde fiecare etaj este dedicat unui stil muzical diferit. Petecerile durează de la 21:00 la 5:00 în fiecare noapte.

Locuitorii din centrul orașului Praga se plâng de mult timp de zgomotul și problemele de siguranță generate de turiștii care se distrează. Străzile pietruite ale orașului sunt pline de pub-uri și fabrici de bere, iar un cetățean mediu din Cehia are cel mai mare consum de bere din lume, potrivit Asociației cehe a fabricilor de bere.

×
Parteneri
x close