Antena 3 CNN Life Travel Cipru, insula mereu însorită, perfectă pentru vacanţă

Cipru, insula mereu însorită, perfectă pentru vacanţă

Resorturile din Larnaca, Limasol, Ayia Napa sau Paphos au oferte pentru toate categoriile de vizitatori, de la cei mai „cu dare de mână”, până la cei care caută pachete turistice mai ieftine.

cipru insula mereu insorita perfecta pentru vacanta
Cipru, insula mereu însorită, perfectă pentru vacanţă Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    11 Iul 2023   •   11:03

Aeroportul din Larnaca este poarta de intrare în paradisul ce se întinde de-a lungul Mării Mediterane, în zona grecească a insulei. Temperaturile sunt ridicate în cea mai mare parte a anului, astfel încât se poate face plajă și de Crăciun.

Chiar și atunci când vremea nu este prietenoasă, turiștii au acces la piscine încălzite, în multe dintre hotelurile de lux de la malul mării. De asemenea, petrecerile organizate pentru turiști reprezintă o atracţie. Sunt petreceri tipice pentru insulă, care încep la ora 22.00 şi ţin până dimineaţa.

Turiştii învaţă să danseze şi au mâncare şi băutură nelimitat. Dar atracțiile insulei nu se reduc doar la plajele cu nisip fin de la Mediterana, ci se pot face și excursii în zonele montane. Printre excursiile opționale care se pot face într-un sejur în Cipru sunt oferte pentru degustări de vinuri autohtone.

Turismul vini-viticol se combină foarte bine cu cel cultural și religios, în Cipru. O excursie în zona montană poate combina o degustare de vinuri la Kikos Monastery, unde se află și o celebră icoană făcătoare de minuni, cea a Sfântului Luca. Drumul prin munţii Throdos este spectaculos şi foarte mulţi turişti aleg o astfel de excursie. Oferta autohtonă e completată de preparatele din bucătăria cipriotă, pe care localnicii o promovează cu succes.

Se pot face şi excursii către Israel, de la Limasol spre Haifa, unde se vizitează oraşul, apoi pot face vizite la Tel Aviv şi la Ierusalim. O parte a insulei este sub influența Greciei, cealaltă parte fiind sub influența Turciei. Prețurile nu sunt foarte mari în stațiunile din Ciprul grecesc.

Prețul unui sejur la hotel de 3 stele, în cameră dublă, cu zboruri și transferuri incluse, pornesc de la 350 de euro de persoană, iar prețul unui sejur la un hotel de 5 stele pornește de la circa 700 de euro de persoană. Costurile cresc în vârf de sezon și în funcție de conținutul pachetului turistic, de serviciile oferite, poziționarea camerei, etc.

Unul dintre avantaje este că sunt pe toată durata anului zboruri charter din mai multe orașe ale României, ceea ce garantează costuri scăzute pentru transportul cu avionul în toate pachetele turistice.

×
Citește mai multe din Travel
» Vezi toate știrile din Travel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close