Antena 3 CNN Life Travel Care este cel mai bun hotel din lume în 2024

Care este cel mai bun hotel din lume în 2024

hotel camera 2
Hotelul Capella din Bangkok are o vedere fascinantă către râul Chao Phraya. Foto: capellahotels.com
de Laura Dinu    |    28 Sep 2024   •   07:00

Hotelul Capella din Bangkok, care are o vedere fascinantă către râul Chao Phraya și prețuri începând de la 600 de dolari pe noapte, a fost desemnat ”cel mai bun hotel din lume” în 2024. 

Aceasta este evaluarea colectivă a 600 de votanți anonimi din întreaga lume, printre care jurnaliști de călătorii, hotelieri și experți în turism, care au stabilit clasamentul pentru „Cele mai bune 50 de hoteluri din lume”. Rezultatele au fost anunțate marți, la Londra, scrie CNBC.

Capella Bangkok a urcat pe locul 1, de pe poziția 11, pe care a deținut-o în 2023. Hotelul dispune de cinci restaurante, inclusiv unul cu stea Michelin condus de bucătarul Mauro Colagreco, un spa numit Auriga și șapte vile pe malul râului, fiecare având piscină privată.

După ceremonia de premiere, John Blanco, directorul general al hotelului, a declarat pentru CNBC Travel: „Suntem copleșiți! Este o surpriză incredibilă, o recunoaștere fantastică pentru echipa noastră”.

Josephine Ping, directorul de vânzări și marketing, a adăugat: „Ne concentrăm pe a oferi oaspeților o experiență autentică thailandeză. Este o recompensă pentru munca noastră asiduă și locația noastră unică pe Râul Regilor.”

În 2023, premiul pentru cel mai bun hotel a revenit Passalacqua, de pe Lacul Como, Italia, care în acest an a ajuns pe locul 2.

Aceasta este a doua oară când organizația „50 Best” publică un clasament al hotelurilor, fiind cunoscută anterior pentru realizarea de topuri în domeniul culinar și al barurilor.

Pentru cei care plănuiesc o escapadă urbană, Bangkok este destinația cea mai bine reprezentată în clasament, cu patru hoteluri în top, urmată de Londra și Paris, fiecare cu câte trei hoteluri. Alte destinații notabile includ Hong Kong, Tokyo, Singapore și New York, fiecare având câte două hoteluri în top.

Alte premii

Printre distincțiile speciale anunțate, Raffles London at The OWO a primit premiul pentru cea mai bună intrare nouă (locul 13), iar Atlantis The Royal din Dubai a urcat cel mai mult în clasament, trecând de pe locul 44 pe locul 9. Bulgari Tokyo a fost desemnat „Cel mai bun hotel nou”, în timp ce Peninsula Istanbul a fost recunoscută ca „One to Watch” pentru potențialul său de a urca în top.

Royal Mansour din Maroc a primit premiul pentru „Arta Ospitalității”, iar Soneva Fushi din Maldive a fost numit „Cel mai bun hotel pe plajă”. Passalacqua a câștigat titlul de „Cel mai bun hotel boutique”, iar Maroma Riviera Maya din Mexic a fost recunoscut pentru angajamentul său față de sustenabilitate.

Grupul hotelier cel mai admirat a fost Aman, cunoscut pentru luxul și atenția sa pentru wellness, iar Sonia Cheng, CEO-ul Rosewood Hotel Group, a primit premiul Icon Award pentru impactul său pozitiv în industrie.

Sistemul de vot

Alegătorii nominalizează șapte hoteluri în funcție de experiențele lor din ultimii doi ani. Lista finală este determinată de alegerile individuale, fără influența organizației „50 Best”. Singura condiție este ca un alegător să fi petrecut cel puțin o noapte într-un hotel nominalizat, iar acesta să nu poată vota mai mult de trei hoteluri din același lanț.

×
Citește mai multe din Travel
» Vezi toate știrile din Travel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close