Antena 3 CNN Life Travel Canalul Corint, locul care îmbrăţişează două mări

Canalul Corint, locul care îmbrăţişează două mări

Canalul Corint, locul care îmbrăţişează două mări
12 Mar 2012   •   11:00

Canalul Corint este un loc unic, de unde poţi admira atât Marea Egee cât şi Marea Ionică.

Idea de a construi un canal între cele două mări exista încă din antichitate. Alexandru cel Mare, Iulius Caesar sau Caligula au avut planuri să sape acest canal. Nero a fost singurul care a demarat acest proiect în anul 67 î.Hr. dar lucrările s-au încheiat 2 ani mai târziu, atunci când împăratul a murit.

Canalul Corint a fost realizat la sfârşitul secolului XIX, cu ajutorul unor ingineri francezi mandataţi de guvernul Greciei.

Odată cu finalizarea lucrărilor, pe lângă faptul că s-a înlesnit transportul maritim de mărfuri, acest loc a devenit un punct de atracţie pentru turiştii din întreaga lume.

Canalul Corint are o lungime de 6343 metri, lăţimea variază între 21 şi 25 de metri iar adâncimea apei este de peste opt metri. Culoarului navigabil este flancat de pereţi de stâncă imenşi, cel mai înalt punct fiid situat la o înălţime de 90 de metri deasupra apei.

Proporţiile impresionante ale canalului par ca acesta să pară un canion adânc. Vapoarele de croazieră şi nu numai, care trec prin acest loc, au nevoie de remorchere pentru a naviga în siguranţă.

×
Subiecte în articol: marea egee Grecia
Citește mai multe din Travel
» Vezi toate știrile din Travel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close