Artefacte unice
Palatul a fost ridicat între anii 1777-1787, de către Samuel von Brukenthal, pentru a-i servi ca reședință oficială dar și pentru a găzdui câteva artefacte ale baronului. Realizat în stil baroc, după modelul palatelor vieneze, muzeul Brukenthal este astăzi unul dintre cele mai interesante din țară. Inițial muzeul găzduia doar câteva dintre obiectele de artă deținute de către baron, iar mai târziu colecția sa a fost îmbunătățită cu mai multe tablouri valoroase și opere de artă importante.
În jurul anului 1817, acesta a fost deschis publicului, iar astăzi găzduiește pe lângă muzeul principal și Casa Altemberger, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Vânătoare August von Spiess, cel al farmaciei, dar și cel mai recent- Galeria de Artă Contemporană.
Datorită artefactelor pe care le găzduiește, unele dintre cele mai importante și valoroase, palatul adună an de an, mii de turiști din toate colțurile Europei veniți să descopere cel mai vechi muzeu din România, dar și unul dintre cele mai interesante orașe medievale din Europa, Sibiul.
Sibiu, orașul culturii
În anul 2007, Sibiul a fost desemnat Capitala Culturală Europeană, alături de Luxemburg, grație evenimentelor și a festivalurilor culturale pe care le găzduiește, dar și a celor 5 centre culturale, 10 muzee, 2 teatre și o filarmonică. Tot aici se află și unul dintre cele mai mari muzee în aer liber, Astra, în care pot fi admirate o serie de case săsești, obiecte de artă populară, ateliere meșteșugărești, mori de vânt etc.
De Mădălina Isar
Curse turistice cu autocarul-Sibiu. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. Detalii pe www.mementobus.com