Amatorii de călătorii sunt îndemnați să viziteze și pădurile din zonă pentru a se bucura de frumusețea lor, dar și pentru a transmite mai departe mesajul că defrișările trebuie oprite.
"Pentru a experimenta o parte a sălbăticiei reale, fără a fi nevoie să mergeți până la capătul lumii, mergeți în România. Dintre toate pădurile primare și bătrâne care au mai rămas în Europa, 65% se află chiar aici. Aceste păduri, care au devenit casă pentru urși, lupi, alte specii aparținând florei și faunei, se găsesc în toată țara, dar nu poți rata Carpații Meridionali, cunoscuți și sub denumirea de Alpii Transilvaniei, pentru a avea o experiență completă.
O vizită la Parcul Național Domogled-Valea Cernei sau lanțurile muntoase Făgăraș vă oferă posibilitatea de a explora mii de hectare de natură neatinsă, alături de oportunități pentru făcut drumeții, camping, înot sub cascade și multe altele.
Drumurile spectaculoase ale României (unul dintre acestea este Transfăgărășanul, o destinație pentru pasionații de automobilism) vă permit să vedeți toate acestea, chiar și în călătorii mai scurte. Nu a fost niciodată un moment mai important pentru a vedea aceste păduri.
În ciuda eforturilor făcute de conservatori, inclusiv de Prințul britanic Charles, care le-a numit „o comoară naturală neprețuită pe un continent care a distrus multe din pustietățile sale”, defrișarea ilegală continuă. Călătorii care vin în număr cât mai mare ar putea avea un impact real, transmițând mesajul că acești copaci merită mai mult să fie vii decât morți", se arată în articolul scris de The New York Times.