Antena 3 CNN Life Tot mai mulți români își cumpără case în Zanzibar și Egipt, apoi le închiriază. Câți bani câștigă din asta

Tot mai mulți români își cumpără case în Zanzibar și Egipt, apoi le închiriază. Câți bani câștigă din asta

casa cu piscina
Tot mai mulți români își cumpără case în Zanzibar și Egipt. Foto: Getty Images
de I.C.    |    22 Sep 2024   •   19:32

Străinătatea devine tot mai atractivă pentru români, mai ales când este vorba despre investițiile imobiliare. Dubai, Egipt, Spania sau Miami, sunt câteva dintre locațiile unde mii de români și-au cumpărat case în ultimii ani. Investiția devine tot mai atractivă: anul acesta cererea a crescut cu 30% pentru investițiile din străinătate, iar cel mai nou paradis imobiliar este Zanzibar.

Alin a vizitat Egiptul până acum de 15 ori, iar ultima dată când a mers nu s-a întors acasă cu mâna goală. Și-a cumpărat o locuință în țara piramidelor, iar în mai puțin de un an a ajuns să dețină 8 proprietăți acolo. Totul a fost gândit ca o investiție, iar acum scoate un profit de 4.000 de euro pe lună.  

Alin Cervatiuc: Și ideea e simplă: îl inchiriez turiștilor pe Airbnb sau Booking. Vin oamenii, stau 5 zile, o săptămână, 2 săptămâni, o lună de zile. O garsonieră, un studio bun costă în medie 30.000 euro, 6.000 euro mai costă mobilarea, deci undeva la 36.000, dar eu banii ăștia îi scot în 4 ani de zile pentru că am un randament de 25%/an din închiriere.

Datorită prețurilor mici, Egiptul a devenit un furnicar de români în ultimii ani. Doar in 2024, 20.0000 de români și-au cumpărat case acolo, cu 40% mai mulți decât în 2023.

Ana Maria Udriște, agent imobiliar: Din punct de vedere investițional, proprietățile se valorizează cu 30-31% în fiecare an, ceea ce este extraordinar de bine. Iar din punct de vedere al chiriilor avem o rentabilitate de 10-12%. Ce este foarte interesant este că avem proprietăți cu avans 0% și rate pe 6 ani la dezvoltatori, bineînțeles cu 0% dobândă.

Multe proprietăți ale românilor se regăsesc și în Dubai, Bulgaria sau Instanbul, însă pentru unii apetitul pentru investițiile imobiliare a traversat chiar și oceanul. Anul acesta 15 români și-au cumpărat case în Maiami, iar alți 20 și-au cumpărat o locuință în noul paradis imobiliar, Zanzibar.

Andreea Popa, director general dezolvator imobiliar Dubai: În Zanzibar prețurile pleacă de la 239.000 euro pentru o vilă, dar cei care aleg să investească într-un astfel de proiect imobiliar de obicei optează pentru randament anual garantat contractual de 10% din valoarea investiției.

Cererea pentru investițiile în străinătate a crescut cu 30% în ultimul an, din acest motiv tot mai multe firme vin cu oferte.

Cristina Bercea, pr manager, Târgul Național Imobiliar: Cu aproximativ 30-40% a crescut numărul de firme din străinătate prezente în cadrul evenimentului. Portofoliul este foarte variat și românii chiar sunt interesați să investească în străinătate.

Cei care visează la o casă în Dubai trebuie să pregătească un buget de cel puțin 170.000 de euro, sau cine dorește un apartament într-un restort exclusivist plăteste chiar și un milion de euro pentru o locuință.

×
Subiecte în articol: Zanzibar Egipt chirii locuinte
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close