Mai nou, multi oameni nu mai pun in cafea lapte sau zahar, ci… unt! Moda cafelei cu unt devine tot mai raspandita, castigand numerosi „adepti”.
Aceasta practica a adaugarii untului in cafea poate suna un pic ciudat sau chiar nesanatos, dar iata o lista scurta cu motivele pentru care ar trebui sa incepi sa adaugi si tu de maine unt in cafea:
1.Untul natural
Untul natural, provenit de la vaci pascute, are un raport echilibrat de acizi grasi omega 6 si omega 3, ceea ce contribuie la reducerea grasimilor si a colesterolului. Acest tip de unt este o sursa bogata de vitamina K, care reduce riscul bolilor cardiovasculare.
2.Grasimi sanatoase
Adaugarea de unt la cafea asigura organismului un aport de grasimi sanatoase care sprijina regenerarea celulelor si echilibreaza productia de hormoni. Butiratul, acidul gras cu lant scurt care mai demult era considerat a fi nociv pentru organism, s-a dovedit a fi de fapt eficient in prevenirea bolilor neurodegenerative si a bolilor de inima, in accelerarea metabolismului si cresterea consumului energetic in organism, demonstrand, totodata, si proprietati anti-inflamatoare.
Mai mult, pe doctorulzilei.ro.