Antena 3 CNN Life Tot mai multă lume adaugă unt în cafea. Care este motivul

Tot mai multă lume adaugă unt în cafea. Care este motivul

<1 minut de citit Publicat la 13:12 15 Mar 2017 Modificat la 13:12 15 Mar 2017
o_1bb8ql1v3iqq7c2ndt53d189a8.jpg
sursa foto: doctorulzilei.ro

Mai nou, multi oameni nu mai pun in cafea lapte sau zahar, ci… unt! Moda cafelei cu unt devine tot mai raspandita, castigand numerosi „adepti”.
Aceasta practica a adaugarii untului in cafea poate suna un pic ciudat sau chiar nesanatos, dar iata o lista scurta cu motivele pentru care ar trebui sa incepi sa adaugi si tu de maine unt in cafea:

1.Untul natural

Untul natural, provenit de la vaci pascute, are un raport echilibrat de acizi grasi omega 6 si omega 3, ceea ce contribuie la reducerea grasimilor si a colesterolului. Acest tip de unt este o sursa bogata de vitamina K, care reduce riscul bolilor cardiovasculare.

2.Grasimi sanatoase
Adaugarea de unt la cafea asigura organismului un aport de grasimi sanatoase care sprijina regenerarea celulelor si echilibreaza productia de hormoni. Butiratul, acidul gras cu lant scurt care mai demult era considerat a fi nociv pentru organism, s-a dovedit a fi de fapt eficient in prevenirea bolilor neurodegenerative si a bolilor de inima, in accelerarea metabolismului si cresterea consumului energetic in organism, demonstrand, totodata, si proprietati anti-inflamatoare.

Mai mult, pe doctorulzilei.ro.

×
Etichete: cafea unt
x close