Antena 3 CNN Life Top 5 paşi ce te vor ajuta să îţi schimbi domeniul de activitate

Top 5 paşi ce te vor ajuta să îţi schimbi domeniul de activitate

Toată lumea ştie faptul că, de multe ori, petrecem la job mai mult timp decât acasă. Asta înseamnă că, dincolo de a fi o sursă de bani, locul de muncă este o parte importantă a vieţii noastre.

top 5 pasi ce te vor ajuta sa iti schimbi domeniul de activitate
Top 5 paşi ce te vor ajuta să îţi schimbi domeniul de activitate
de Georgiana Adam    |    08 Aug 2023   •   14:26

Dacă simţi că domeniul tău de activitate nu ţi se mai potriveşte, înseamnă că ai nevoie de o schimbare, iar noi te vom ajuta.

Nu toată lumea are norocul de a lucra într-un domeniu pe care să îl iubească, iar acest lucru poate lăsa urme în viaţa personală. Mai există şi persoane care, cu timpul, ajung să se plictisească de locul actual de muncă, nemaigăsind nicio motivaţie. Indiferent din ce categorie faci parte, dacă simţi că ai nevoie de o schimbare în viaţa ta profesională, cel mai probabil, acum este momentul de a o face.

Cei ce ajung la concluzia că trebuie să facă o schimbare pe plan profesional au la bază următoarele motive: banii prea puţini, lipsa perspectivelor de viitor sau mediul de lucru neplăcut. Pentru a pune în practică această decizie este nevoie de curaj şi devotament, deoarece ieşirea din zona de confort poate fi, de multe ori, cu adevărat dificilă. Pentru asta, am creat un ghid în 4 paşi, simplu de urmat, ce te va ajuta în această tranziţie.

1. Fă-ţi o autoevaluare corectă

A înţelege care sunt motivele ce te determină să faci o schimbare este primul pas pe care trebuie să îl faci. Ce te face să vrei să renunţi la actualul loc de muncă? Ce te nemulţumeşte la domeniul în care activezi? Răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta să înţelegi ce reprezintă pentru tine satisfacţia profesională şi ce domeniu ţi se potriveşte. Îndată ce ai găsit răspunsurile, poţi începe să îţi analizezi abilităţile. Pornind de la acestea, vei putea descoperi mai rapid în ce direcţie să îţi îndrepţi paşii.

2. Urmează un curs acreditat

Acum că ştii în ce domeniu vrei să lucrezi, este momentul să înveţi cât mai multe despre acesta. Dacă nu ai experienţă, optează pentru un curs de calificare gratuit sau pentru unul contra cost. Nu trebuie să te sperie partea financiară, deoarece există numeroase opţiuni de plată. Indiferent că achiți cursul în rate sau că apelezi la un credit fara adeverinta de venit, cu siguranţă vei găsi varianta optimă. Important este să te documentezi cu atenţie, înainte de a te înscrie la un curs, pentru a te asigura că acesta este acreditat şi că te poţi folosi de diploma obţinută.

3. Acumulează experienţă

Majoritatea companiilor solicită experienţă de la potenţialii angajaţi pentru diverse posturi. Acest lucru poate îngreuna sarcina de a-ţi găsi un job într-un nou domeniu. Nu îţi face griji, există diverse modalități de a câștiga o experiență amplă, pentru a-ți demonstra valoarea în fața recrutorului. Internship-ul este o modalitate excelentă de a câştiga experienţă într-un domeniu. Este o ocazie de a-i arăta unei persoane de decizie că ştii să îţi pui în practică toate cunoştinţele teoretice, legate de un domeniu de activitate.

4. Rebranduieşte-te

Acum că ştii că ai abilităţile necesare și ai acumulat ceva experienţă, este timpul să îţi creezi un nou brand. Actualizează-ţi CV-ul şi scrisoarea de intenţie cu noile informaţii, perfecte pentru domeniul dorit. Ai grijă să te axezi mai mult pe abilităţile tale decât pe experienţa în muncă, deoarece acestea vor cântări mai mult în luarea unei decizii favorabile pentru tine. Pe reţelele sociale create special în scop profesional, poţi găsi o mulţime de persoane importante (din domeniul vizat) pe care să le urmăreşti cu atenție, pentru a fi mereu la curent cu noutățile. Construieşte-ţi o reţea virtuală, alcătuită din persoane pe care le cunoști şi care te pot recomanda profesional, dar şi din persoane noi, cu experienţă în domeniul vizat.

În timp ce schimbarea carierei poate părea copleșitoare, îți datorezi să faci ceva care îți place. Înarmează-te cu răbdare şi vei vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară!

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close