Antena 3 CNN Life Ținuta estivală a unui bărbat: 5 sfaturi de care să ții cont

Ținuta estivală a unui bărbat: 5 sfaturi de care să ții cont

stil vestimentar barbat vara
Cinci sfaturi de bază prin care să alegi o ținută estivală cu stil. Sursă foto: Shutterstock.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Aug 2024   •   12:37

Stilul vestimentar contează în orice loc ai fi, prin urmare, și în stațiunea litorală aleasă pentru vara asta. Uite cinci sfaturi de bază prin care să alegi o ținută estivală cu stil. 

1. Un șort de baie îndrăzneț

În primul rând, un șort de baie ideal este cel care nu depășește nivelul genunchilor. Din contră, trebuie să fie undeva la 10 cm față de poziția genunchilor tăi. Evită, așadar, pantalonii trei sferturi pentru plajă. 

În privința culorii și a texturii, șorturile de baie cu imprimeuri tropicale sau nautice sunt la modă, însă la fel de bine ți se poate potrivi și o singură culoare, de exemplu, un șort în nuanțe de albastru sau verde.

Chiar dacă, în general, porți haine care nu ies în evidență, la plajă poți fi mai îndrăzneț, prin alegerea unor culori și texturi interesante. 

De asemenea, șortul de baie bărbătesc trebuie ales și în funcție de activitățile pe care îți dorești să le faci. De exemplu, dacă plănuiești să practici sporturi nautice, alege un șort de baie din material elastic. Altfel, mergi pe cele clasice. 

2. Caută o încălțăminte potrivită

O pereche de papuci cu un design sport-casual este potrivită pentru mersul la plajă, mai ales atunci când nisipul devine fierbinte, în timpul zilei. 

Pentru momentele de plimbare sau serile petrecute la o terasă, optează pentru încălțăminte Under Armour pentru bărbați. Îți recomandăm să alegi un material din mesh sau din plasă, fiindcă îți asigură o foarte bună ventilație. De asemenea, caută întotdeauna pantofi cu talpă confortabilă, ideală pentru deplasările prin stațiune, pe faleză sau în alte locuri pe care le ai în plan. 

Espadrilele sunt o variantă de încălțăminte practică și confortabilă pentru vară. Mulți, însă, fac greșeli în modul în care le poartă. De exemplu, nu trebuie să porți șosete la ele. Se asortează în ținute elegant-casual, cu un tricou polo și o pereche de pantaloni scurți chino, de exemplu. Poți jongla cu nuanțele de culoare, dar nu exagera. 

3. Cum alegi cămașa sau tricoul

Dacă îți place să porți cămăși, atunci pune în bagaj o cămașă confortabilă și respirabilă, așa cum este cea din in. Poate fi cu motive florale, tropicale, nautice etc. și, bineînțeles, cu mânecă scurtă. La mare, este locul potrivit să porți astfel de cămăși. Totodată, ai și varianta purtării unei cămăși casual, cu mânecile suflecate.

În alegerea tricoului, lucrurile nu trebuie să fie chiar la întâmplare. Pentru plimbări relaxante, poți alege un tricou lejer, din țesătură de bumbac organic, iar dacă practici activități cu intensitate fizică intensă, alege un tricou din poliester. De asemenea, există tricouri dedicate pentru practicarea sporturilor de apă, din lycra și cu protecție UV. 

4. Pantalonii scurți: ce material este mai potrivit

Pantalonii scurți chino sunt ideali pentru plimbările de seară sau pentru servirea unei cine într-un restaurant. Sunt confortabili și îți oferă o notă sport-casual. De exemplu, se asortează rapid cu o cămașă sau cu un tricou într-o singură culoare. 

Pentru activitățile obișnuite, poți avea în vedere pantaloni scurți dintr-un bumbac subțire și respirabil. Dacă joci volei, fotbal sau alergi seara pe faleză, caută să porți pantaloni de sport, fabricați din poliester. 

5. De ce să ții cont în privința accesoriilor

Nu în ultimul rând, accesoriile valorifică ținutele alese, precum și personalitatea pe care o ai. 

Ceasul este accesoriul preferat al bărbaților, dar ține cont de faptul că ceasurile foarte elegante nu sunt tocmai potrivite la plajă. Îți recomandăm mai degrabă un ceas casual-sport, care să aibă proprietăți de rezistență la apă. Totodată, brățara acestuia poate face diferența. De exemplu, cele din material textil se potrivesc peisajelor nautice. 

Pentru a-ți completa restul ținutei estivale, poartă o pălărie din paie sau tip fedora, o bijuterie confecționată din piele, de exemplu, o brățară, dar și o pereche de ochelari de soare, care să se potrivească formei feței tale.

În concluzie, cu atenție la detalii și alegeri smart, te vei simți atât confortabil, cât și cool, în timpul sejurului pe care îl vei petrece la mare.

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close