Antena 3 CNN Life Timp liber Turism Ministrul Turismului anunţă proiectul Sania de Vară, după ce a făcut o vizită în zona Voineasa

Ministrul Turismului anunţă proiectul Sania de Vară, după ce a făcut o vizită în zona Voineasa

Radu Oprea
Ministrul Economiei şi Turismului Radu în vizită în zona Voineasa. Sursa: Facebook Radu Oprea
de Claudia Popovici    |    10 Aug 2024   •   23:01

Ministrul Economiei şi Turismului, Radu Oprea, anunţă proiectul Sania de Vară, după ce a făcut o vizită în zona Voineasa. El a subliniat că potențialul turistic al zonei Transalpina Ski Resort Voineasa este unul imens, însă este nevoie de investiţii pentru a avea turişti tot timpul anului, nu doar iarna.

„Când ajungi cu telegondola la 2000 de metri peisajul îți taie răsuflarea, fie ca te uiți la Vârful Părâng, fie la Lacul Vidra. 

Potențialul turistic al zonei Transalpina Ski Resort Voineasa este unul imens, însă este nevoie de investiții pentru a avea turiști tot timpul anului, nu doar iarna. 
De aceea, am discutat cu Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, cu Primarul Gabriel Năstăsescu și cu echipele lor despre un nou proiect Sania de Vară. 

#MEAT gestionează un program destinat UAT-urilor pentru dezvoltarea domeniului schiabil și a stațiunilor balneo-climaterice, iar proiectul Sania de Vară poate fi finanțat din această sursă.

L-am invitat pe primar să ne transmită documentele pentru a face verificările necesare și a transmite avizul de principiu dacă sunt îndeplinite toate condițiile, pentru că apoi să poată continua documentația. Din păcate, în zonă capacitatea de cazare este limitată.

Autoritățile locale mi-au arătat problema cu care se confruntă: sunt la Voineasa și Vidra foste hoteluri, proprietăți ale sindicatelor, care stau nefolosite de zeci de ani, degradându-se. Acestea ar putea fi reintroduse în circuitul economic și transformate în hoteluri moderne. Sper ca proprietarii să înțeleagă că o ruină nu îți aduce venituri, ci doar un hotel plin de turiști" scrie Radu Oprea pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: ministrul turismului Radu Oprea voineasa
Citește mai multe din Turism
» Vezi toate știrile din Turism
Cele mai noi știri
Parteneri
x close