Antena 3 CNN Life Timp liber Știai asta? Cum și unde a apărut cea mai populară abreviere din lume: OK!

Știai asta? Cum și unde a apărut cea mai populară abreviere din lume: OK!

<1 minut de citit Publicat la 15:23 20 Ian 2016 Modificat la 15:23 20 Ian 2016
ok-477504_960_720.png
Foto:pixabay.com
Cu toții folosim OK pentru a descrie o stare de spirit, un acord sau o confirmare. Însă puțini cunosc semnificația și proveniența acestui termen, scrie businessinsider.com.
 
Una dintre multele teorii care circulă pe internet este aceea că OK vine de la “oll korect”, un termen din jargon apărut în anii 1830 care poate fi asemănat cu OMG-ul sau LOL-ul zilelor noastre.

Cuvântul OK a apărut sub forma unei glume în 1839, în The Boston Morning Post, cel mai popular ziar din New England, la vremea aceea.
 
Totodată, cel de-al optulea preşedinte al SUA, Martin Van Buren, a fost cel care a popularizat cuvântul OK. Susţinătorii preşedintelui erau cunoscuţi sub numele de OK Club , OK fiind prescurtarea de la Old Kinderhook, porecla lui Van Buren. Unele surse au scris că Van Buren ar fi început să  folosească OK drept semnătură.

În 1919, Woodrow Wilson care susţinea că termenul provine din limba Choctaw l-a rescris sub forma “okeh”, pentru ca mai târziu această scriere să fie înlocuită de ortografierea mai modernă “okay”. Pete Seeger, cântăreţul de muzică folk ale cărui melodii spuneau poveşti despre limbă, l-a sprijinit pe Wilson în ceea ce priveşte etimologia cuvântului OK.

×
x close