Proiectul "România Unfolds" prezintă, prin mini-seria de documentare video, poveștile comunităților autohtone, în care cheia rezolvării provocărilor locale are la bază o soluție sustenabilă.
"Documentarul își propune să demonstreze cum comunitățile pot deveni o forță a binelui, prin soluții sustenabile și acțiuni accesibile, cu un impact puternic. Puse în folosul comunității, acestea devin adevărata moștenire pentru generațiile viitoare", se arată într-un comunicat.
Primul episod al documentarului lansat în cadrul proiectului "România Unfolds", denumit "Oraşe şi comunităţi sustenabile", prezintă perspectivele autentice ale locuitorilor din Târgu Lăpuș, primul oraș din țară care are o rată a reciclării de 60%, depășind media europeană de 49%.
Mini-seria documentarului continuă cu alte 5 episoade în care sunt prezentate, printre altele, teme cum ar fi reducerea inegalităților sociale sau inovație în industrie și infrastructură.
"Romania Unfolds este o sursă de acces către soluții pentru acțiuni cu impact decisiv și favorabil asupra mediului înconjurător, dar și o punte către legături viitoare între comunități, mediul academic, industrie și autorități”, a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, compania care susține proiectul.
Mini-seria este formată din aproximativ 100 de ore de material video înregistrat pe parcursul a 28 de zile, timp în care echipa "România Unfolds" a avut ocazia să intervieveze persoane ale căror povești au contribuit la bogăția și profunzimea documentarului.
Potrivit Raportului Național Voluntar privind obiectivele de dezvoltare durabila, România și-a atins peste 62% din țintele stabilite pentru 2030.
Cu toate acestea, Raportul Global privind Dezvoltarea Durabilă arată că România are și ținte unde regresează, precum acțiunea pentru climă, dar și ținte unde stagnează, precum educația de calitate, energia curată și accesibilă, producția și consumul responsabile sau viața terestră.