2-3 dovlecei tineri
2 cepe
1-2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 ardei
1-2 rosii sau suc de rosii,1/2 litru de bors sau zeama de varza,leustean sau patrunjel verde
sare
ulei
1-2 oua
Mod de preparare
Se pun la fiert in apa rece cu sare si ulei, ceapa tocata marunt, morcovul dupa preferinta :dat pe razatoarea mica sau taiat rondele, radacina de patrunjel taiata cuburi mici.
Se lasa sa fiarba aceste legume dupa care se adauga ardeiul taiat marunt.Intre timp se curata dovleceii de coaja , se scoate miezul cu semintele si se toaca in cuburi mici care se pun in oala la fiert peste celelalte. Trebuie sa tineti cont ca acestia sa nu se fiarba prea mult.
Se pune sucul de rosii (sau rosiile care se oparec inainte se decojesc si se toaca fin), se continua fierberea si se pune acreala.La final se adauga oualele batute cu putina apa rece, mestecand continuu,apoi verdeata tocata.
Se opreste focul si se acopera oala cateva minute.