În iulie 2011, Ildiko Raimondi, născută Szabo, a început repetiţiile şi familiarizarea cu textul noului cântec de stat Austriei, intitulat ”Patria marilor fiice şi fii”.
De la 1 ianuarie 2012, noul imn a devenit lege în ţara lui Mozart. "Noul imn a fost o soluţie rapidă. În Austria s-au schimbat multe în bine şi era normal ca aceste lucruri să fie oglindite într-un nou imn naţional. Încă mai este de lucru şi în Austria, discriminarea este încă un subiect real. La fel ca şi la operă, unde femeile au şanse mai puţine decât bărbaţii. Asta poate deveni şi o problemă psihică, fiindcă vocile feminine se sting mult mai devreme. Un tenor de 60 de ani are încă şanse să joace rolul iubitului. Mie, la 40 de ani, mi s-a spus că doar nu am pretenţia să joc rolul Susannei din Figaro. Mesajul meu este unul simplu: lăsaţi toată lumea să cânte", a declarat Raimondi.
Românca şi-a lansat, de curând, noul CD la Opera de Stat din Viena.
Anul 1988 rămâne însă unul de referinţă în viaţa sopranei. "În ciuda regimului, am aflat chiar de concursul Belvedere. Cum o să fac rost de un paşaport era o enigmă la vremea aceea pentru mine. A urmat căsătoria cu un italian. Aşa am primit numele Raimondi, iar în 1988 eram la Viena şi concuram la concursul Belvedere la secţiunea operetă. Am câştigat concursul şi viaţa mea s-a schimbat complet de atunci. În 1991, am urcat pentru prima dată pe scena Operei de Stat din Viena, iar în 1997 am dobândit şi cetăţenia austriacă”, a adăugat soprana.
Ildiko Raimondi şi-a petrecut copilăria la noi în ţară şi talentul ei a fost descoperit de preotul satului în care locuia.