Antena 3 CNN Life Timp liber Muzică Miley Cyrus a fost dată în judecată pentru că ar fi copiat melodia „Flowers” de la Bruno Mars

Miley Cyrus a fost dată în judecată pentru că ar fi copiat melodia „Flowers” de la Bruno Mars

Miley Cyrus (11)
Miley Cyrus în videoclipul „Flowers” FOTO: Hepta
de D.C.    |    17 Sep 2024   •   14:59

Miley Cyrus este dată în judecată fiind acuzată că a copiat fragmente din melodia lui Bruno „Mars When I Was Your Man” pentru sigle-ul ei din 2023 „Flowers”. Plângerea îi vizează și pe co-autorii melodiei cu care artista a cucerit topurile anul trecut.

Procesul a fost intentat luni la tribunalul federal din Los Angeles de către compania Tempo Music Investments, care susține că „Flowers” include fragmente reproduse neautorizat. Co-autorii Gregory Hein și Michael Pollack sunt, de asemenea, menționați în acțiune, iar Sony Music Publishing, Apple, Target, Walmart și alte companii sunt acuzate pentru distribuirea melodiei, potrivit The Guardian.

Brono Mars nu este menționat drept reclamant, Tempo Music afirmând că deține o parte din drepturi pentru „When I Was Your Man”, cumpărate de la co-autorul Philip Lawrence.

Tempo Music cere daune care urmează să fie evaluate și să i se interzică lui Cyrus să mai interpreteze și să distribuie melodia.

„Orice fan al melodiei lui Bruno Mars „When I Was Your Man” știe că „Flowers” a lui Miley Cyrus nu a obținut tot acest succes meritat. „Flowers” dublează numeroase elemente melodice, armonice și lirice din „When I Was Your Man””, se spune în acțiunea înaintată în justiție.

„Este de netăgăduit că „Flowers” nu ar exista fără „When I Was Your Man”. Cu „Flowers”, Cyrus, Hein și Pollack au creat o lucrare derivată din „When I Was Your Man”, fără autorizație”, se menționează în încheiere.

Cu „Flowers”, Miley Cyrus a câștigat anul acesta primul ei Grammy, pentru cea mai bună interpretare pop solo. Cântecul a fost opt ​​săptămâni pe locul 1 în topurile din SUA și 10 săptămâni în Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: Miley Cyrus bruno mars topuri melodii procese
Parteneri
x close