Antena 3 CNN Life Timp liber Muzică Fatman Scoop, celebrul rapper şi DJ american, a murit la 53 de ani. Artistul s-a prăbuşit pe scenă în timpul unui concert

Fatman Scoop, celebrul rapper şi DJ american, a murit la 53 de ani. Artistul s-a prăbuşit pe scenă în timpul unui concert

Fatman Scoop - getty
Fatman Scoop, rapper şi DJ american, a murit la 53 de ani. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    31 Aug 2024   •   18:42

Isaac Freeman III, cunocut în lumea muzicală drept FatMan Scoop, a murit la vârsta de 53 de ani, după ce s-a prăbușit pe scenă, în timpul unui concert gratuit susţinut în Town Center Park din oraşul Hamden, acolo unde celebrul artist era invitatul principal al evenimentului. FatMan Scoop, a devenit cunoscut cu piesa „Be Faithful", lansată în 1999, care a devenit un hit internațional. Piesa a ajuns pe locul 1 în mai multe țări, inclusiv în Regatul Unit. 

Tragedia s-a întâmplat la jumătatea spectacolului său în Town Center Park, în orașul Hamden, când rapperul FatMan Scoop s-a prăbușit pe scenă. 

Primarul oraşului Hamden, Lauren Garrett, a declarat într-o postare pe Facebook că rapperul a fost transportat la un spital local cu ambulanța, transmite BBC. 

Însă agenția sa de booking, MN2S, a confirmat moartea sa într-o declarație pentru BBC, spunând că „moștenirea sa va trăi prin muzica sa atemporală”.

„Scoop a fost o figură iubită în lumea muzicii. A fost îndrăgit de nenumărați fani din întreaga lume. Vocea sa iconică, energia molipsitoare și personalitatea sa minunată au lăsat o amprentă de neșters în industrie", a spus un purtător de cuvânt al agenției.

Pe pagina de Facebook a artistului FatMan Scoop, familia a transmis un mesaj emoţionant. 

Cu o tristețe profundă și inimi grele împărtășim vestea trecerii în neființă a legendarului și iconicului FatMan Scoop. Noaptea trecută, lumea a pierdut un suflet radiant, un far de lumină pe scenă și în viață.

FatMan Scoop nu a fost doar un interpret de talie mondială, ci și un tată, frate, unchi și prieten. El a fost sursa râsetelor în viețile noastre, un sprijin constant, o forță neclintită și un exemplu de curaj.

 FatMan Scoop era cunoscut în întreaga lume drept vocea de necontestat a cluburilor. Muzica lui ne făcea să dansăm și să îmbrățișăm viața cu pozitivitate.

Bucuria lui era molipsitoare, iar generozitatea pe care o arăta tuturor va fi profund regretată, dar niciodată uitată. În timp ce deplângem pierderea lui FatMan Scoop, celebrăm, de asemenea, viața sa remarcabilă și nenumăratele vieți pe care le-a atins.

Moștenirea lui FatMan Scoop este una de iubire și lumină, care va rămâne în inimile și amintirile noastre pentru totdeauna", a transmis familia pe profilul de Facebook al artistului.

Cine este FatMan Scoop

Născut pe 28 noiembrie 1971, în New York City, FatMan Scoop, al cărui nume real este Isaac Freeman III, a devenit faimos la începutul anilor 2000. Este cunoscut în lumea muzicii pentru vocea sa distinctivă și energia explozivă, fiind unul dintre cei mai influenți hype-men din hip-hop.

„Be Faithful", lansată în 1999, este cea mai cunoscută piesă a sa, care a devenit un hit internațional ajuns pe locul 1 în mai multe țări, inclusiv în Regatul Unit.

Pe lângă muzică, FatMan Scoop a avut și o carieră în radio și televiziune, fiind gazda unor emisiuni și colaborând cu diverși artiști precum Mariah Carey, Missy Elliott, și Ciara.

×
Subiecte în articol: Fatman Scoop a murit rapper concert
Citește mai multe din Muzică
» Vezi toate știrile din Muzică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close