La 12 iulie 1962, în urmă cu 50 de ani, Rolling Stones debuta. Acum este o formaţie cu cinci decenii de carieră, 55 de albume lansate, 37 de cântece ajunse în primele zece locuri ale topurilor, vânzări ce însumează 200 de milioane de albume şi locul patru în clasamentul "100 Greatest Artists of All Time", întocmit de revista Rolling Stone.
Rolling Stones au atins câte superlative: Cea mai longevivă formaţie rock, cea mai cunoscută, cea mai bogată, cel mai mare turneu.
Dacă este adevărat că banii mişcă lucrurile, atunci cel mai bun început al poveştii sunt 30 de lire sterline. Suma a fost împurmutată de un tânăr englez, Mick Jagger, de la mama sa şi investită în echipamente care să ajute obscura trupă a lui Mick, The Rolling Stones să sune ca o "formaţie adevărată".
Anul era 1962, un an în care istoria omenirii a fost marcată de "criza cubaneză". 1962 mai este şi anul în care Papa Ioan al XXIII-lea l-a excomunicat pe Fidel Castro, a murit mafiotul Lucky Luciano, a fost lansat Telstar, primul satelit comercial de telecomunicaţii, apare prima bandă desenată cu Spider Man, a murit Marilyn Monroe şi poliţia germană ocupă, timp de o lună de zile, redacţia publicaţiei Der Spiegel.
La cele 30 de lire s-au tot adăugat, în 50 de ani de carieră, sume din ce în ce mai mari. În final, trupa a adunat două miliarde de dolari, bani care o aşează pe primul loc în topul celor mai bogate formaţii rock. Şi pe locuri fruntaşe in topurile celor mai puternice celebrităţi.