Antena 3 CNN Life Timp liber Muzică Câştigătoarea Eurovision, acuzată de plagiat: Ar fi copiat o melodie pentru copii (VIDEO)

Câştigătoarea Eurovision, acuzată de plagiat: Ar fi copiat o melodie pentru copii (VIDEO)

Câştigătoarea Eurovision, acuzată de plagiat: Ar fi copiat o melodie pentru copii (VIDEO)
01 Iun 2010   •   16:38

Câştigătoarea concursului Eurovision din acest an, nemţoaica Lena, este acuzată de plagiat. Reprezentanţii unui post de radio bulgar susţin că melodia Satellite a fost copiată după un cântec popular din Bulgaria, informează Agerpres.

Potrivit junalistului Dragomir Simeonov, începutul melodiei câştigătoare la Eurovision fost preluat după cântecul de la începutul emisiunii pentru copii, "Leka nost deta!" (Noapte buna, copii!) a postului de televiziune naţional al Bulgariei.

"Felicitări bulgarilor. În sfârşit, ţara noastră a avut succes la Eurovision", a spus ironic Dragomir Simeonov, făcând referire la melodia Lenei.

În ciuda acuzaţiilor de plagiat, Lena a fost primită cu entuziasm de germani. Peste 40.000 de persoane au aşteptat-o pe tânără în oraşul ei natal, unde a fost organizat un eveniment în onoarea ei.

Lena a câştigat concursul Eurovision, a cărui finală s-a desfăşurat sâmbătă seară, după ce a acumulat 246 de puncte. Podiumul a fost completat de Turcia şi România, cu 170, respectiv 162 de puncte.

MELODIA SATELLITE



LEKA NOST DETA (NOAPTE BUNĂ, COPII)



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Eurovision
Citește mai multe din Muzică
» Vezi toate știrile din Muzică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close