Antena 3 CNN Life Timp liber Muzică Casa care găzduia clubul unde membrii formaţiei Beatles şi-au început cariera se poate închiria online: „Au cântat şi au stat aici”

Casa care găzduia clubul unde membrii formaţiei Beatles şi-au început cariera se poate închiria online: „Au cântat şi au stat aici”

cashbah coffe club casa airbnb beatles
Casbah Coffee Club, unde membrii formaţiei Beatles şi-au început cariera. Sursa foto: Airbnb
de Mia Lungu    |    21 Aug 2024   •   21:12

Fanii Beatles vor putea dormi şi petrece în casa din apropiere de Liverpool care a găzduit clubul unde membrii formaţiei şi-au început cariera, disponibilă pentru închiriere, de miercuri, pe Airbnb, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Ce face casa mea unică: Beatles au cântat şi au stat aici", scrie proprietarul în prezentarea de pe platformă.

Casbah Coffee Club se numără printre locurile mitice bine-cunoscute de fanii trupei.

Clubul a fost deschis în 1959 în subsolul casei familiale de Mona Best, mama bateristului de la începuturile trupei, Pete Best.

Aici au avut loc 13 reprezentaţii ale primului grup al lui John Lennon, Quarrymen, şi peste 40 ale trupei Beatles.

Paul McCartney: „Am ajutat la vopsirea ei”

"La Casbah este locul unde a început totul. Am ajutat la vopsirea ei, etc. O considerăm clubul nostru personal", a declarat Paul McCartney conform site-ului dedicat acestui loc.

"Odată cu deschiderea Casbah, era garantat că în fiecare sâmbătă seara o să fie o petrecere", îşi aminteşte Pete Best, intervievat de agenţia britanică PA. "De aceea se spune: 'Beatles au cântat aici, Beatles au petrecut aici şi Beatles au dormit aici'", a adăugat muzicianul în vârstă de 82 de ani.

Camerele de deasupra clubului sunt acum disponibile pentru închiriere pe termen scurt. Se poate alege între suita McCartney, suita Lennon sau suita Harrison. O altă cameră este dedicată lui Stuart Sutcliffe, basistul de la debutul trupei Beatles. Nu există însă o cameră cu numele lui Ringo Starr, deoarece acesta s-a alăturat trupei mai târziu, în 1962, anul închiderii clubului.

Punerea casei la dispoziţie pentru închiriere este un "omagiu" adus trupei şi visului Monei Best de a oferi fanilor posibilitatea de a călca pe urmele idolilor lor, a explicat Pete Best.

Camerele au fost decorate în tematica Beatles, cu fotografii ale membrilor trupei, afişe şi chitare atârnate pe pereţi.

Subsolul a fost păstrat aşa cum era în perioada clubului, cu tobe expuse.

O cameră costă circa 125 de lire sterline (146 de euro) pe noapte la începutul lunii septembrie.

×
Citește mai multe din Muzică
» Vezi toate știrile din Muzică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close