Antena 3 CNN Life Timp liber Muzică Cântăreața Nana Mouskouri și-a anunţat retragerea de pe scenă: „Nu vreau să fac rău oamenilor”

Cântăreața Nana Mouskouri și-a anunţat retragerea de pe scenă: „Nu vreau să fac rău oamenilor”

nana mouskouri pe scena, cantand
Cântăreața Nana Mouskouri și-a anunţat retragerea de pe scenă, la aproape 90 de ani. Foto: Profimedia Images
de I.C.    |    03 Oct 2024   •   17:15

Cântăreaţa de origine greacă Nana Mouskouri, figură legendară a muzicii populare şi cunoscută la nivel internaţional, şi-a anunţat retragerea de pe scenă, cu puţin timp înainte de a împlini 90 de ani, într-un interviu acordat revistei germane Der Spiegel, publicat joi, transmite AFP, preluată de Agerpres.

"Voi mai susţine câteva spectacole, apoi asta va fi tot", a declarat Nana Mouskouri în interviul publicat în ediţia online a săptămânalului. "Cred că am făcut destul", a adăugat artista.

"Nu mă pot preface că sunt o femeie tânără. Nu vreau să fac rău oamenilor. N-am dreptul să urc pe scenă şi să cânt prost, chiar dacă publicul mă aplaudă pentru asta", a adăugat ea.

În 2008, Nana Mouskouri, care a înregistrat peste 1.500 de cântece, abordând atât muzica populară, cât şi genurile jazz şi pop, şi-a luat rămas-bun de la public, în timpul unui concert susţinut la Atena, însă anul următor a revenit pe scenă, mărturisind că era prea plictisită pentru a sta departe de activitatea concertistică.

La 13 octombrie, Mouskouri va împlini vârsta de 90 de ani. Pentru a marca acest eveniment, va fi lansat un album cu unele dintre hiturile sale, reînregistrate de o orchestră. "Când aud aceste înregistrări, nu mă pot opri din plâns", a mărturisit artista pentru Der Spiegel.

Nana Mouskouri (nume real Ioanna Mouschouri) s-a născut la 13 octombrie 1934, în localitatea Chania din insula Creta, Grecia. 

×
Subiecte în articol: nana mouskouri cantareata
Citește mai multe din Muzică
» Vezi toate știrile din Muzică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close