Antena 3 CNN Life Timp liber Muzică A murit cunoscutul artist Marinel Petreuș, unul dintre urmaşii celebrilor Frați Petreuş: „Astăzi, iubirea mea a plecat spre înalturi”

A murit cunoscutul artist Marinel Petreuș, unul dintre urmaşii celebrilor Frați Petreuş: „Astăzi, iubirea mea a plecat spre înalturi”

marinel petreus
Artistul Marinel Petruș. Sursa foto: Facebook/ Laura Petreuș
de Mia Lungu    |    07 Aug 2024   •   23:22

Artistul şi profesorul Marinel Petreuş s-a stins din viaţă la vârsta de 57 de ani, a anunţat, miercuri seara, soţia acestuia, Laura Petreuş, pe pagina sa de socializare, potrivit Agerpres.

"Am fost împreună la bine şi la greu, împreună de 32 de ani, până în ultima clipă... Astăzi, iubirea mea, modelul meu, echilibrul meu, dragostea mea, minunatul bărbat al vieţii mele cu care am împărţit griji, nevoi şi bucurii nenumărate într-o poveste de iubire cum numai Marinel i-a putut compune muzica şi textul... tatăl minunat al copiilor noştri, pe care i-a iubit cu toată fiinţă lui, a plecat spre înalturi şi ne veghează de acum din Lumea Dorului. Marinel Te iubesc infinit dincolo de Lumi!!! Să-ţi fie zborul lin", a scris în mesajul său Laura Petreuş.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan, a amintit moştenirea celebrilor Fraţi Petreuş, care a fost preluată de profesorul Marinel Petreuş.

"Marinel Petreuş, unul dintre cei mai demni ambasadori onorifici ai muzicii populare maramureşene, a plecat astăzi dintre noi. Cunoscut profesor şi îndrăgit interpret, a menţinut vie moştenirea Fraţilor Petreuş, ducând mai departe horile de o frumuseţe unică în lume. Rămânem cu regretul că nu am apucat să onorăm suficient geniul său şi contribuţia generoasă la moştenirea culturală a Maramureşului. Transmit un gând de mângâiere şi susţinere familiei sale. Marinel Petreuş va rămâne veşnic în amintirea noastră!", a transmis Ionel Bogdan.

Primarul municipiului Baia Mare, Doru Dăncuş, a apreciat că Marinel Petreuş a fost unul dintre cei mai importanţi artişti ai Maramureşului.

"Am primit cu durere în suflet vestea că unul dintre cei mai mari artişti ai Maramureşului, dar mai ales un adevărat om, un tată minunat, un soţ iubitor şi un prieten de neînlocuit, Marinel Petreuş a încetat din viaţă. Viaţa, din nefericire, nu e mereu corectă, iar boala nu ia în considerare nici cele mai mari dintre inimi (...)

Ne vom asigura că toţi aceşti ani în care ne-ai fost alături, în care ne-ai oferit din inima ta prin fiecare horă interpretată, în care ai dăruit Maramureşului, maramureşenilor şi românilor tot ce ai avut mai bun, cu iubire de oameni, folclor şi tradiţie, amintirea şi moştenirea ta vor rămâne pe vecie", a spus în mesajul său Doru Dăncuş. 

×
Citește mai multe din Muzică
» Vezi toate știrile din Muzică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close