Fotograful Florin Roştariu restaurează fotografii de epocă în spiritul vremii, documentează, află detalii, corectează ce e deteriorat şi apoi colorizează imagini de arhivă care prind o nouă viaţă.
A editat portrete celebre de personalităţi, chipurile unor oameni obişnuiţi sau scene din Bucureştiul interbelic
''Azi este eroul nostru, pentru că ne restituie o parte minunată din trecut'', a spus Ana Iorga.
''Lucrez în Photoshop de aproape 18 ani şi sunt pasionat de fotografia veche. La un moment dat mi-a venit ideea, ce ar fi dacă aş putea să redau această culoare,să redau fotografiile aşa cum au fost.
Chiar dacă au trecut 200 de ani, oamenii nu erau alb-nergu şi erau chiar mai coloraţi ca noi în zilele de astăzi
(...) Întotdeauna, în fotografia alb-negru se vede cromatica ochilor. Atunci când sunt albaştri sunt foarte deschişi în fotogafia alb-negru, dar trebuie mult studiu.
Mulţi înţeleg printr-o fotografie deteriorată, o fotografie ruptă sau făcută praf, dar să ştiţi că de multe ori nu este aşa.
O fotografie foarte grea a fost cea a lui Ion Creangă, pentru că dacă lumina este proastă şi fotografia foarte mică este foarte greu de adus cumva la viaţă. Cele rupte se pot recupera destul de uşor. Cele care au lipsă de pixeli, acelea sunt considerate fotografii grele de reeditat'', a spus Florin Roştariu, fotograful care readuce imaginile vechi la viaţă.