Psihologii de la Universitatea din Edinburgh susţin că o vizionare constantă a comediilor romantice ne pot distruge viaţa amoroasă şi sexuală, pentru că ne obişnuiesc cu aşteptări ireale de la o relaţie cu un partener, informează Spicezee.com.
Aceştia au adăugat că cei care îşi construiesc o relaţie pe baza unor scene de film, uită, de cele mai multe ori, să comunice cu partenerii lor şi cedează în faţa unor vise.
Experţii au studiat o serie de 40 de filme, produse din 1995 până în 2000 şi au descoperit o varietate de motive romantice stereotipice, care nu au nici o legătură cu realitatea. Studiul a arătat că indivizii care vizionează comedii romatice consideră, de cele mai multe ori, destinul ca fiind o întâlnire fatală a iubirii eterne.
Cerctătorii consideră că această problemă există din cauza faptului că oamenii au încredere completă unul în celălalt din momentul în care se cunosc, când, în realitate, o relaţie se construieşte pe bază de încredere în decurs de mai mulţi ani.
Deşi oamenii sunt, teoretic, conştienţi de faptul că ideea unui mariaj şi o viaţă sexuală perfectă nu este realistă, aceste filme ne influenţează în aşa fel încât să nu mai luăm acest lucru ca pe un adevăr general valabil.
În concluzie, comediile romatice ne conduc într-o lume plină de aşteptări ireale, întâniri fatale şi finale "până la adânci şi bătrâneţi", care se transformă în cu totul altceva în realitate.