Antena 3 CNN Life Timp liber Film Roman Polanski: Pastilele anticoncepţionale masculinizează femeile. Egalitatea între sexe este o tâmpenie

Roman Polanski: Pastilele anticoncepţionale masculinizează femeile. Egalitatea între sexe este o tâmpenie

1 minute de citit Publicat la 15:38 26 Mai 2013 Modificat la 15:38 26 Mai 2013
Roman Polanski: Pastilele anticoncepţionale masculinizează femeile. Egalitatea între sexe este o tâmpenie
Foto: Agerpres
Roman Polanski a declarat la Cannes, unde şi-a prezentat cel mai recent film, "Venus in Fur", că pastilele anticoncepţionale masculinizează femeile iar egalitatea între sexe este "o tâmpenie", scrie Huffington Post.
"Venus in Fur", prezentat sâmbătă pe Croazetă , este adaptarea unei piese de David Ives şi se joacă cu faţetele conceptului de gen. În rolul principal al filmului este distribuită soţia lui Polanski, Emmanuelle Seigner. 
Regizorul laureat cu premiul Oscar a declarat, la o întrevedere cu jurnaliştii, că anticoncepţionalele "masculinizează femeile" şi s-a plâns că, în prezent, gestul de a oferi flori unei femei este considerat "indecent".
Seigner joacă, în film, rolul unei actriţe care încearcă să îl domine pe regizorul (Mathieu Amalric) care vrea să pună în scenă textul lui Leopold von Sacher-Masoch - "Venus im Pelz" ("Venus in Fur").
Filmul lui Polanski este în competiţie pentru Palme d'Or, distincţie ce va fi decernată duminică seara. 
Dat în urmărire în Statele Unite pentru faptul că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 13 ani, în 1977, Roman Polanski a fost reţinut în 2009, în Elveţia, în baza unui mandat de arestare internaţional. Cineastul a fost eliberat în iulie 2010, după ce Elveţia a refuzat să îl extrădeze în Statele Unite.
Roman Polanski s-a născut la Paris în 1933, din părinţi polonezi. S-a mutat în Polonia împreună cu familia, în 1937, imediat după izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. Părinţii săi nu au supravieţuit Holocaustului, fiind duşi în lagăre de concentrare. Polanski şi-a făcut studiile în Polonia, iar primul său lungmetraj, "Cuţitul în apă" (1962), a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. De atunci, el a mai primit cinci nominalizări la Oscar, două premii BAFTA, patru premii Cesar, un Glob de Aur şi un Palme d'Or, la Festivalul de Film de la Cannes. În Marea Britanie a realizat trei filme, iar din 1968, s-a mutat în America. 
Printre filmele regizate de Roman Polanski se numără "Balul vampirilor" (1967), "Un copil pentru Rosemary" (1968), "Cartierul chinezesc" (1974), "Căutare disperată" (1988), "Fecioara şi moartea" (1994) şi "Pianistul", ultima peliculă aducându-i lui Polanski un Oscar pentru regie, în 2003.
 

×
x close