Antena 3 CNN Life Timp liber Film Care este propunerea României pentru Premiile Oscar 2025. Filmul a fost premiat la Cannes

Care este propunerea României pentru Premiile Oscar 2025. Filmul a fost premiat la Cannes

Captur? de ecran 2024-09-03 170138
Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, este propunerea României pentru Premiile Oscar 2025. Foto: Facebook
de I.C.    |    03 Sep 2024   •   17:04

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, este propunerea României pentru Premiile Oscar 2025, categoria „Cel mai bun lungmetraj internaţional”.

Filmul a fost ales de comisia de selecţie, alcătuită din profesionişti din industrie: Gabriela Albu – producător și consultant, Ruxandra Ghițescu – regizor, Andrei Tănăsescu – selecționer de festival de film, Alexandru “Doru” Spătaru – scenarist și director de imagine, Octav Chelaru – regizor.

Trei kilometri până la capătul lumii a avut premiera în Competiția Oficială a Festivalului de la Cannes unde a fost distins cu Queer Palm, ulterior a fost prezentat în selecțiile de la Karlovy Vary, Ierusalim – Premiul pentru cel mai bun regizor și Sarajevo unde a fost distins cu Premiul Cineuropa și Trofeul Festivalului pentru cel mai bun film. Premiera națională a avut loc la Cluj, în cadrul TIFF, iar apoi la festivalul ANONIMUL.

Ciprian Chiujdea, Bogdan Dumitrache și Laura Vasiliu joacă în rolurile principale.  Din distribuție mai fac parte actorii Valeriu Andriuță, Ingrid Micu-Berescu, Adrian Titieni, Vlad Brumaru și Vlad Ionuț Popescu.

Trei kilometrii până la capătul lumii este o producţie Asociația FamArt , co-produs de FamArt Films Production și realizată cu sprijinul Centrul Naţional al Cinematografiei.

În prezent filmul poate fi văzut în București, în cadrul Retrospectivei ANONIMUL. Distribuția în cinematografele din România, prevăzută începând cu 11 octombrie este realizată de către Independența Film, iar de vânzările internaționale se ocupă Goodfellas.

Lista scurtă pentru nominalizările la Oscar 2025 va fi anunţată de Academia Americană de Film pe 17 decembrie 2024, iar selecția finală pe 17 ianuarie 2025. Cea de-a 97-a gală a Premiilor Academiei Americane de Film este programată să aibă loc pe 2 martie 2025, la Los Angeles.

×
Citește mai multe din Film
» Vezi toate știrile din Film
Cele mai noi știri
Parteneri
x close