Antena 3 CNN Life Timp liber Film Pălăria purtată de Harrison Ford în filmul „Indiana Jones and The Temple of Doom” a fost vândută la licitație cu 630 000 de dolari

Pălăria purtată de Harrison Ford în filmul „Indiana Jones and The Temple of Doom” a fost vândută la licitație cu 630 000 de dolari

palarie indiana jones
Pălăria de fetru maro - făcută special pentru filmul Temple of Doom - a fost vândută joi la Los Angeles | Sursă foto: Captură video YouTube
17 Aug 2024   •   15:17

Pălăria purtată de actorul Harrison Ford în cea de-a doua parte a francizei Indiana Jones a fost vândută la licitație cu aproape o jumătate de milion de lire sterline. Pălăria de fetru maro - făcută special pentru filmul Temple of Doom - a fost vândută joi la Los Angeles pentru suma de 630 000 de dolari (487 000 de lire sterline), potrivit BBC.

În același timp, au fost vândute și alte obiecte memorabile de film, inclusiv recuzită din producțiile Star Wars, Harry Potter și James Bond.

Jones, un arheolog aventurier, este văzut cu pălăria la începutul filmului, când el și tovarășii săi sar dintr-un avion prăbușit într-o plută gonflabilă.

În timpul scenei, el se află la bordul unui avion împreună cu cântăreața din clubul de noapte Wilhelmina „Willie” Scott, interpretată de Kate Capshaw, și prietenul său în vârstă de 12 ani, Short Round, interpretat de Ke Huy Quan, în timp ce scapă din ghearele unei bande criminale chineze.

După ce zborul este sabotat de pilot, trio-ul folosește pluta pentru a cădea din avion, înainte de a aluneca pe un versant de munte.

Casa de licitații a declarat că pălăria a fost, de asemenea, utilizată în timpul fotografierii suplimentare la instalațiile de efecte vizuale ale producătorului George Lucas.

Fedora a fost purtată și de dublura lui Ford în filmul din 1984, Dean Ferrandini, și a fost vândută împreună cu fotografii inedite ale cascadorului purtând costumul devenit iconic.

Ferrandini a murit anul trecut. Pălăria provine din colecția sa personală.

Pălăria fedora de culoarea nisipului a fost o actualizare a originalului prezentat în primul film Indiana Jones - Raiders Of The Lost Ark - cu o coroană „mai conică” decât prima, a declarat Propstore, casa de licitații.

Creată de Herbert Johnson Hat Company din Londra, căptușeala interioară prezintă inițialele „IJ” cu monogramă aurie.

De asemenea, la licitație a fost vândută o cască de cercetaș imperial folosită în filmul Star Wars Return Of The Jedi din 1983 - care a fost cumpărată cu 315.000 de dolari (243.000 de lire sterline) - precum și o baghetă luminoasă folosită de Daniel Radcliffe în Harry Potter And The Prisoner of Azkaban, care a atras o ofertă câștigătoare de 53.550 de dolari (41.400 de lire sterline).

Între timp, un costum purtat de Daniel Craig în filmul James Bond Skyfall din 2012 a fost vândut cu 35.000 de dolari (27.000 de lire sterline).

Brandon Alinger, directorul operațional al Propstore, a declarat că firma de licitații este „mândră că a reușit să pună în legătură un număr atât de mare de fani cu piesele istorice pe care le prețuiesc”.

Pălăria Indiana Jones a obținut mai mult decât dublul unei alte fedora Temple of Doom scoase la licitație în 2021, care a fost vândută cu 300.000 de dolari (232.000 de lire sterline), potrivit Hollywood Reporter.

×
Citește mai multe din Film
» Vezi toate știrile din Film
Cele mai noi știri
Parteneri
x close