Antena 3 CNN Life Timp liber Film Motivul pentru care Paul Schrader, regizorul „Taxi Driver”, s-a declarat dezamăgit de filmul „Joker: Jolie a Deux"

Motivul pentru care Paul Schrader, regizorul „Taxi Driver”, s-a declarat dezamăgit de filmul „Joker: Jolie a Deux"

Regizorul Paul Schrader despre filmul „Joker:Jolie a Deux
Paul Schrader a scris scenariul „Taxi Driver”, care a avut o mare influență asupra primului film „Joker” din 2019. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    20 Oct 2024   •   18:16

Paul Schrader, celebrul scenarist și regizor în vârstă de 78 de ani, cunoscut pentru creația sa iconică „Taxi Driver", care a servit drept inspirație principală pentru primul film „Joker" din 2019, şi-a exprimat dezamăgirea față de sequel-ul „Joker: Jolie a Deux" cu Joaquin Phoenix și Lady Gaga în rolurile principale, care a eșuat la box office din cauza recenziilor negative. „Un musical foarte prost”, a spus el la ieșirea din cinema, scrie publicaţia Variety.  

„Am văzut cam 10 sau 15 minute din el”, a spus Schrader într-un interviu cu Jeremy O. Harris, publicat luni în revista Interview. „Am plecat, am cumpărat ceva, m-am întors, am mai văzut 10 minute”, a adăugat Schrader. „A fost suficient.”

Paul Schrader a scris scenariul pentru filmul lui Martin Scorsese din 1976, „Taxi Driver”, care a avut o mare influență asupra primului film „Joker”, regizat de Todd Phillips. „Joker” din 2019 a fost un mare succes la box office, încasând peste 1 miliard de dolari.

Filmul a câștigat și două premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun actor pentru Joaquin Phoenix, în vârstă de 49 de ani. Cu toate acestea, continuarea a fost un eșec complet de la lansarea sa din 4 octombrie. Schrader chiar a numit filmul „un musical foarte prost”.

„Nu-mi plac acei oameni”, a spus regizorul. „Nu-mi plac ca actori. Nu-mi plac ca personaje. Nu-mi place nimic legat de acest film. Adică, aceștia sunt oameni cărora, dacă ar veni la tine acasă, le-ai ieși pe ușa din spate.”

„Folie à Deux” ar fi costat 200 de milioane de dolari pentru a fi produs și 100 de milioane pentru a fi promovat. A încasat 165 de milioane de dolari la nivel global în două săptămâni, fiind pe cale să piardă între 150 și 200 de milioane de dolari în perioada sa de rulare în cinematografe, potrivit Variety.

„Orice estimări sugerate de „insideri" anonimi sau „executivi rivali" sunt complet greșite și continuă un trend în care zvonurile sunt raportate ca fapte”, a declarat un purtător de cuvânt al Warner Bros. pentru Variety, răspunzând rapoartelor despre eșecul filmului.

„Filmul continuă să ruleze în cinematografe, inclusiv cu lansarea din această săptămână în China, și va continua să genereze venituri pe parcursul vizionărilor la domiciliu și în alte platforme”, a adăugat compania. 

Cei care au văzut filmul „Joker: Folie à Deux” la cinema s-au declarat de asemenea dezamăgiți. 

O utilizatoare de TikTok, pe nume Kate, a declarat pentru The Post: „Joker 2" ne-a dezamăgit... Ne așteptam la un film de acțiune intens și am primit un musical în schimb! Nu a fost deloc pe măsura așteptărilor; nu vă irosiți banii.”

Criticii, la rândul lor, au comentat pelicula cu recenzii la fel de dure

×
Subiecte în articol: regizor Joker film Lady Gaga
Parteneri
x close