Antena 3 CNN Life Timp liber Film Dame Maggie Smith a murit la vârsta de 89 de ani. Actrița era cunoscută pentru rolurile din Harry Potter și Downton Abbey

Dame Maggie Smith a murit la vârsta de 89 de ani. Actrița era cunoscută pentru rolurile din Harry Potter și Downton Abbey

Dame Maggie Smith
Actrița Dame Maggie Smith. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    27 Sep 2024   •   16:27

Actrița Dame Maggie Smith, cunoscută pentru rolurile din filmele Harry Potter și Downton Abbey, a murit vineri, la vârsta de 89 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa, notează BBC.

O legendă a teatrului și a filmului britanic, ea a câștigat două Oscaruri în timpul carierei sale - pentru The Prime of Miss Jean Brodie în 1970 și California Suite în 1979.

A avut alte patru nominalizări și a primit opt premii Bafta.

Într-un comunicat al fiilor ei Toby Stephens și Chris Larkin se spune „Cu mare tristețe trebuie să anunțăm moartea lui Dame Maggie Smith. Ea a murit în liniște în spital în această dimineață, vineri 27 septembrie. O persoană deosebit de discretă, ea a fost alături de prieteni și de familie la sfârșitul vieții. Ea lasă doi fii și cinci nepoți iubitori care sunt devastați de pierderea mamei și bunicii lor extraordinare.

Am dori să profităm de această ocazie pentru a mulțumi minunatului personal 
de la Spitalul Chelsea și Westminster pentru îngrijirea și amabilitatea lor neobosită în timpul ultimelor ei zile.

Vă mulțumim pentru toate mesajele amabile și sprijinul acordat și vă rugăm să ne respectați intimitatea în acest moment.”

×
Citește mai multe din Film
» Vezi toate știrile din Film
Cele mai noi știri
Parteneri
x close