Antena 3 CNN Life Timp liber Film 6 dintre cele mai bune filme pe care merită să le vezi în octombrie 2024

6 dintre cele mai bune filme pe care merită să le vezi în octombrie 2024

joker lady gaga Joaquin Phoenix (1)
Lady Gaga și Joaquin Phoenix în filmul „Joker: Folie à Deux”. Sursă foto: Facebook/ Joker Movie
de Andreea Ştefan    |    29 Sep 2024   •   08:00

De la Lady Gaga și Joaquin Phoenix, până la Anna Kendrick, care își face debutul ca regizor, și un film biografic despre Donald Trump, iată care sunt filmele de neratat pe care trebuie să le vezi în octombrie.

Woman of the Hour

În 1978, Rodney Alcala a participat la o emisiune de televiziune americană, The Dating Game, unde a „câștigat” o întâlnire cu o altă invitată, Cheryl Bradshaw. Alcala era însă un criminal în serie care ucisese cinci femei și care ispășise deja două pedepse cu închisoarea pentru molestarea copiilor. Această poveste îngrozitoare despre o crimă adevărată este subiectul debutului regizoral al Annei Kendrick, Woman Of The Hour. Kendrick însăși o interpretează pe Bradshaw, care suportă tot felul de comportamente sexiste și prădătoare în calitate de actriță aspirantă în Los Angeles, înainte de a-l întâlni pe „Dating Game Killer” (Daniel Zovatto). „O explorare fermecătoare și kitsch a dinamicii de gen, plasată în anii '70, cedează rapid locul unei povești neliniștitoare, plină de suspans, mai ciudată decât ficțiunea”, spune Meagan Navarro de la Bloody Disgusting. „Viziunea incisivă a lui Kendrick, care îmbină groaza și umorul cu o narațiune neliniară, face un debut autentic, emoționant și tulburător.” 

Data lansării: 18 octombrie pe Netflix la nivel internațional

Smile 2

Când cineva se uită la tine cu un zâmbet larg pe față și apoi se sinucide, înseamnă că o „Entitate zâmbet” demonică te-a blestemat să faci și tu același lucru în decurs de o săptămână. Aceasta a fost premisa lungmetrajului de debut al lui Parker Finn, Smile, un film de groază supranatural care a costat doar 17 milioane de dolari, dar a generat încasări de 217 milioane de dolari la box office în 2022. Dintr-o dată, directorii studiourilor aveau zâmbete largi pe față, iar o continuare era inevitabilă. Lukas Gage, care joacă alături de Naomi Scott, susține că filmările pentru Smile 2 au fost atât de înspăimântătoare încât i-au făcut rău. „A fost prima dată când am fost pe un platou de filmare unde mi-a fost cu adevărat frică”, a declarat el la The Jess Cagle Show. „A fost atât de sângeros și atât de dezgustător. Nici măcar nu mint. Echipa a fost îngrozită la filmări pentru că Parker Finn cunoaște atât de bine acest gen.”

Data lansării: 18 octombrie în cinematografele din întreaga lume

Venom: The Last Dance

Filmele din așa-numitul „Univers Spider-Man de la Sony” nu au mers întotdeauna bine. Morbius și Madame Web au fost două dezastre. Dar publicul a îndrăgit unul dintre răufăcătorii transformați în anti-eroi ai lui Spidey - Venom - în mare parte datorită dublei interpretări a lui Tom Hardy în rolul unui jurnalist de investigații ștrengar, Eddie Brock, și a „simbiotului" extraterestru distructiv care se leagă de el. În cel de-al treilea și ultimul blockbuster cu un cuplu ciudat din serie, monștri uriași de pe planeta de origine a simbiotului aterizează pe Pământ, astfel încât miza - și bugetul - sunt mai mari ca niciodată. „Până la cel de-al treilea, am primit atât de mult sprijin creativ pentru a-l promova”, i-a spus Hardy lui Jeff Conway la Forbes. „Cred că trebuie să dai tot ce ai mai bun cu lucrurile astea. Este ultimul și vrem să ieșim cu un bang și să punem bazele opționalității și posibilităților, deoarece a fost o călătorie atât de minunată.”

Data lansării: 25 octombrie în cinematografele din întreaga lume

The Apprentice

Cel mai provocator film al anului, The Apprentice prezintă modul în care Donald J. Trump a devenit un mogul imobiliar în New York în anii 1970 și 1980. Tânărul Donald, interpretat de Sebastian Stan, este un naiv neîndemânatic care nu știe cum să își realizeze ambițiile uriașe până când îl întâlnește pe Roy Cohn, un avocat mândru și vicios, interpretat de Jeremy Strong (Succession). Ali Abbasi a regizat o „tragicomedie amuzantă și savuroasă [care] descrie în detaliu această dinamică maestru-elev”, spune Phil de Semlyen în Time Out. Dar părerea ta despre film va depinde de părerea ta despre Trump. The Apprentice, spune Phil de Semlyen, „este fie o poveste care inspiră Secret of My Success despre prietenie, antreprenoriat și reinventare, fie o poveste macabră despre originea unui spiriduș capitalist care se leapădă de puținele sale calități umane în goana după puternicul dolar, în funcție de cine se uită”.

Data lansării: 18 octombrie în cinematografele din România

Joker: Folie à Deux

În 2019, Joker-ul lui Todd Phillips a dat peste cap filmul cu supereroi. Nu numai că filmul a fost despre un supervillain (interpretat de Joaquin Phoenix, care a câștigat un Oscar pentru cel mai bun actor), dar a fost o psihodramă urbană curajoasă care a detaliat disperarea angoasantă a protagonistului. Continuarea se aventurează și mai departe de teritoriul tipic al blockbusterului Batman. Joker: Folie à Deux se desfășoară aproape în întregime între zidurile unui azil și ale unei săli de judecată, iar când Arthur/ Joker începe să cânte și să danseze cu Harleen Quinzel/ Harley Quinn (Lady Gaga), filmul se transformă într-un musical în toată regula. „Folie à Deux este la fel de tăios și de tulburător ca și precursorul său”, spune Geoffrey Macnab în The Independent, ”reproducând ideea orașelor americane moderne ca butoaie de pulbere terifiante aflate perpetuu în pragul exploziei. Acest film ingenios și profund tulburător respinge convențiile benzilor desenate în favoarea profunzimii psihologice. Geniul constă în faptul că nu putem să nu ținem la Arthur, chiar și în timpul celor mai apocaliptice și violente momente ale filmului.”

Data lansării: 4 octombrie în cinematografele din întreaga lume

We Live in Time (E timpul să iubești)

Dacă adaptarea pentru Netflix a filmului One Day din acest an v-a lăsat cu poftă de alte tragicomedii romantice britanice, nu vă uitați mai departe de We Live in Time, regizat de John Crowley (Brooklyn). Andrew Garfield și Florence Pugh joacă rolul a doi londonezi de 30 și ceva de ani - el comerciant de cereale pentru micul dejun, ea bucătar ambițios - care au o relație pasională, demnă de o comedie romantică, până când ea este diagnosticată cu cancer ovarian. Răsturnarea de situație constă în faptul că scenariul lui Nick Payne se împarte între trei perioade diferite, astfel încât cele mai bune momente se ciocnesc de cele mai rele. Hankies la îndemână! „Între Pugh și Garfield există o chimie dureros de palpabilă, jucăușă, care trece de ecran”, spune Michael Rechtshaffen în The Hollywood Reporter. „Dar ei refuză, de asemenea, să se ferească să lase să se întrevadă calitățile mai puțin atrăgătoare ale personajelor lor... rareori o abordare atât de sinceră a mortalității s-a simțit atât de transcendent pentru afirmarea vieții.”

Data lansării: 18 octombrie în cinematografele din România

×
Citește mai multe din Film
» Vezi toate știrile din Film
Cele mai noi știri
Parteneri
x close